09-12-2018, 11:19 AM
התוכי הזה מדהים.
אני מנסה כבר תקופה ארוכה להבין האם זו דרך מסויימת שהבעלים הצליח ללמד את התוכי או רצונו של התוכי. במקרה של התוכית שלי כשאני שואל אותה מהן קולות של חיות מסוימות והיא יודעת להגיד את הקולות, האם זה אומר שרמת האינטליגנציה שלה גבוהה? אם כן איך אני ממשיך ללמד אותה? כי נתקעתי.
09-15-2018, 04:27 AM
תאר בדיוק, מה עשית עד היום.
עדיף שתצרף גם סרטון. יש לנו באתר המון מאמרים שעוסקים באילוף תוכים, תקרא לפחות את חלקם (תבחר במאמרים שמתאימים לך):
09-15-2018, 06:45 AM
התכוונתי יותר מבחינת דיבור,אבל גם מבחינת אימונים אחרים קצת נתקעתי.
אם אשאל אותה למשל איך קוראת חיה מסויימת היא תדע לענות לי,אבל הרצון שלי להגיע לרמות של התוכי בסרטון,אני מאמין שהיא מסוגלת אבל כנראה שאני לא יודע איך לאמן אותה נכון,כרגע היא דיי נתקעה על שלוש חיות שהיא יודעת ולהגיד קוקו (והיא אוספת צלילים כל הזמן) כך שאני מאמין שיכולת הדיבור שלה קיימת ברמה גבוהה,אבל אני מחפש את דרך המלך להמשך הדרך. (09-15-2018, 06:45 AM)אהבת חיות כתב: אם אשאל אותה למשל איך קוראת חיה מסוימת היא תדע לענות לי? ברור שלאתתחיל עם מילים פשוטות, תתחיל עם מילה אחת קצרה ורק כאשר הוא ילמד אותה היטב, תוכל להתקדם וללמד אותו מילה נוספת וכל הזמן לתרגל את המילה הקודמת. צריך לתרגל 4-5 פעמים ביום למשך כ- 10-15 דקות בכל אימון וכאשר אתה מבחין שנמאס לו, תעשה הפסקה. כי אם תמשיך להכריח אותו והתוכי לא ייהנה מהתרגולים, אתה עלול לקבל תוצאות הפוכות ממה שאתה מקווה. ועדיין אני ממתין שתפרט איך ומה עשית עד עכשיו - רצוי מאוד לצרף סרטון. רק כך אוכל לראות את השגיאות שלך, לתקן אותן ולהתקדם.
09-15-2018, 07:39 AM
(09-15-2018, 07:21 AM)צבי דגן כתב: [quote="אהבת חיות" pid='3791' dateline='1536993916']אם אשאל אותה למשל איך קוראת חיה מסוימת היא תדע לענות לי? ברור שלא אני לא עשיתי אימונים מסודרים של דיבור היא פשוט קלטה אחרי פעמים מעטות שאני עשיתי את צלילי הקולות. עפ"י תחושתי, קשה לה להוציא מילה להבדיל מצליל שיחסית קל לה, למרות שקצת מוזר לי כי יש צלילי חיות שדיי קשה להגיד אותן והיא אומרת את זה בצורה מושלמת
09-15-2018, 07:45 AM
ציטוט:אני לא שאלתי אם היא יכולה לענות לי, ציינתי עובדה שהיא עושה את זה,אני שואל והיא עונה.
09-15-2018, 08:05 AM
(09-15-2018, 07:45 AM)צבי דגן כתב:ציטוט:אני לא שאלתי אם היא יכולה לענות לי, ציינתי עובדה שהיא עושה את זה,אני שואל והיא עונה. זה בדיוק העניין שאני לא ממש יודע איך להתקדם,זה נראה שבמה שהיא יודעת היא נתקעה,ואני עדיין לא מצאתי את דרך המלך ללמד אותה בדרך שמתאימה לה. היא למעלה משנתיים. השאלה שלי אם היא יודעת לענות על שאלות כמו שתיארתי האם הפוטנציאל קיים וצריך לחפש את דרך המלך שמתאימה לה או שלהבין שזה המקסימום שהיא מסוגלת (משהו שלדעתי לא נכון)?
09-15-2018, 08:22 AM
ציטוט:השאלה שלי אם היא יודעת לענות על שאלות כמו שתיארתי האם הפוטנציאל קיים וצריך לחפש את דרך המלך שמתאימה לה או שלהבין שזה המקסימום שהיא מסוגלת (משהו שלדעתי לא נכון)?
מצד אחד אני מסכים איתך שצריך להיזהר מהאנשה, אבל מצד שני אם אני מסתכל על המקרה שקיים אצלי מהר מאוד היא קלטה את ההקשר של המשפט לצליל שאני מבקש ממנה.
אם מה שהיה זה עניין של חיקוי בלבד היא הייתה מזמן מחקה אותי אומר את המשפט |
|