שילוב תוכי עם כלב ו/או חתול / צבי דגן
באופן כללי ניתן להגיד שישנם כלבים שמסתדרים עם תוכים ויש תוכים שמסתדרים עם כלבים וקשה ולנבא זאת מראש.
בד"כ, זה תלוי בחינוך שנותנים לכלב, אם הכלב ידידותי ולא תוקפן הוא יסתדר עם התוכי.
זה יקרה יותר כאשר הכלב מתרגל לחיות במחיצת התוכי מגיל צעיר.
מגדלי תוכים הם, בדרך-כלל, אנשים שאוהבים חיות באופן כללי ומתוך היכרותי איתם, ידוע לי שלרובם יש לפחות חיית מחמד נוספת כמו, כלב, חתול, אקווריום וגם זוחלים (נחשים, לטאות), פרוקי רגליים, עכבישים ועוד.
מעת לעת עולה שאלת השילוב של כלב או חתול עם תוכי ולא תמיד ברורים היחסים שיתרקמו בניהם.
לגבי כלבים, קיים סיכוי גבוה שיתפתחו יחסי גומלין בין התוכי לכלב, אבל אין לקחת זאת כמובן מאליו, במיוחד אם הכלב היה בבית זמן רב לפני שהתוכי הגיע אליו.
הכלב עלול לפתח יחס של קנאה ובכל פעם שבעליו ישחק עם התוכי, הוא ינסה למשוך את תשומת ליבו ולו גם באמצעים שעלולים לסכן את התוכי.
ממש כמו אצל שני אחים, גם כאן, עלינו לכלכל את דרכינו בתבונה כדי שהיחסים שיתרקמו יהיו - של חוסר קנאות, טולרנטיות, וסובלנות הדדית.
אם ננהג כך - הרי ששני חיות המחמד הללו עשויים להיות אפילו "חברים" טובים.
ומה לגבי שיתוף בין חתול לתוכי?
אני לא בטוח שזה רעיון טוב, או יותר נכון להגיד הוא שהסיכוי, לקיים שיגרה אידאלית משותפת, שלום-בית וחיי שלווה, אינם גדולים.
להוציא כמה חתולים שלא יודעים שהם כאלה , לרוב החתולים קיים יצר צייד חזק מאוד ובלתי נשלט, הם "מתוכנתים" לצוד ציפורים (ובעלי-חיים אחרים).
במיוחד הדברים אמורים, כשמדובר בגורים שמתאמנים לקראת בגרותם ומנסים לקפוץ על כל דבר שזז. זה אינסטינקט, וקשה עד בלתי אפשרי לשנות התנהגות זו.
מעבר לפגיעה הפיזית בתוכי, שעלולה להיות קטלנית לכשעצמה, הרי שהרוק של חתולים מכיל חיידק בשם פסטורלה, שעלול להיות קטלני לתוכי, אם לא ניתן טיפול בזמן, כאשר הוא חודר לגופו ע"י נשיכה או שריטה.
תמונות להמחשת שילוב תוכים עם חיות מחמד
לי עצמי היה כלב שהסתדר יפה מאוד עם התוכי.
וזה סרטון שמצאתי בפייסבוק (תלחץ על התמונה) - התוכי מאכיל את הכלב: