איזה סוגי אגוזים מותר לתת לתוכי?
מקדמיה? ברזיל? פקאן? מלך? קשיו?
מקדמיה? ברזיל? פקאן? מלך? קשיו?
(07-12-2024, 01:45 PM)ירמי כתב: איזה סוגי אגוזים מותר לתת לתוכי?לפי מה שידוע לי את כל הסוגים שצינת מותר שווה לחכות לאחרים( יש אשכול שזה כתוב בו אני חושב) אגוזים מותרים אגוז ברזילאי, פקאן אראוקריה, קשיו שקדים, אגוזי דקל פיסטוקים, צנובר אגוז מסטיק, בוטנים מקולפים לוז, אגוזי מלך מקדמיה.
דם יהודי נשפך, עד מתי?!
07-12-2024, 05:50 PM
יש סוג של שקד שהןא רעיל לתוכים קוראים לו שקד מר אם אני לא טועה.. והוא קטן ורחב יותר משקד רגיל.
אגוזים שמותרים לאכילה לתוכים: צנובר, בוטנים מקולפים, אגוזי מלך, פקאן, קשיו, אגוזי דקל, אגוז ברזילאי, צנוברי אראוקריה, יסטוקים, אגוזי לוז, אגוזי מקדמיה, שקדים (להיזהר מהרעילים. קליפת שקד הבר, או שקדים מרים מכילה כמויות גבוהות של תרכובת בשם גליקוזיד אמיגדלין, שלאחר לעיסה או ריסוק הופכת לתרכובת הרעלן ציאניד, שהיה אמצעי הרעלה פופולרי במאה הקודמת. לפי חלק מההערכות, מספיקה כמות של 20 שקדים כאלו כדי לגרום להרעלה של אדם.),
07-26-2024, 07:36 PM
זרעי פשתן מעולים לתוכים. יש בהם חלבון, פחמימות, אומגה 3 ושומנים.
יש בהם גם אבץ, חומצה פולית, מגנזיום וגם ברזל. כמו כן, יש בהם וויטמינים שונים: ויטמין B ויטמין B1 ויטמין B2 ויטמין B3 - ניאצין, ויטמין B5, ויטמין B6, חומצה פולית - ויטמין B9, ויטמין C , ויטמין E, ויטמין K . ומינרלים, כמו: סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אבץ ואשלגן. הם טובים גם נגד עצירות.
08-06-2024, 12:58 PM
בגדול, אפשר לתת אגוזי מקדמיה, אבל שים לב: לאגוזי מקדמיה במקור, יש בהם רעלים ורק לאחר תהליך עיבוד הם מוכשרים לאכילה.
אז, תחליט בעצמך. אני אומר "כשיש ספק - אין ספק", שפירושו, כאשר יש לך ספק אם לתת לתוכי עדיף שלא יהיה לך ספק ואל תיתן. בחלק מהמינים הזרע מכיל גליקוזידים ציאנוגנים הרעילים לאדם. ניתן לסלק את החומרים האלו באמצעות תהליך של השריה, שטיפה וסינון, שבו משתמשים הילידים האבוריג'ינים באוסטרליה על מנת לנצל את המינים האלו. לך תדע עד כמה הצליחו לנטרל את הרעל. לעומת זאת הארות ובמיוחד - ארה יקינתון, אין לו בעיה לאכול את המקדמיה. הייתי מעדיף שלא להסתכן ובמקומם תיתן בוטנים, במידה מועטה.
08-06-2024, 08:53 PM
(08-06-2024, 12:58 PM)צבי דגן כתב: בגדול, אפשר לתת אגוזי מקדמיה, אבל שים לב: לאגוזי מקדמיה במקור, יש בהם רעלים ורק לאחר תהליך עיבוד הם מוכשרים לאכילה. ברור שאין ספק שאם יש סיכון אני לא יביא
דם יהודי נשפך, עד מתי?!
|
|