08-13-2023, 09:35 AM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 08-13-2023, 09:35 AM על ידי רוני.)
אני לא רואה הפרשות, העין ניראת בסדר לחלוטין ולכן אני חושב שאולי מדובר בגוף זר שנכנס לעין, אבל הגיוני שזה לא יוצא כבר כמה ימים? ניסיתי לנשוף לו על העין אך זה לא עוזר, יכול להיות שבטעות נכנס לו גרגיר מהדייסה או משהו כזה...
אם מדובר בגוף זר, לפעמים הוא יוצא מעצמו.
אבל אם מדובר, בחלק של צמח שיש לו זיזים, כמו שיש ברוב השיבולים, זו בעיה משום שהזיזים האלה גורמים, לחלק הצמח הזה, לחדור עמוד יותר.
08-13-2023, 08:39 PM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 08-13-2023, 08:40 PM על ידי רוני.)
הם הפסיקו להתענין בכלל בתערובת, לא מנסים אפילו לאכול...
אגב, ניסיתי להכין תערובת השרייה מתערובת של מקור המיקס (תוקף לעוד חצי שנה בערך) והזרעים לא נהיו רכים ונהיה ריח מסריח... (החלפתי מיים פעמיים ביום)
לגבי העין של הפינק, עדיין הוא עוצם אותה ואני חושד מאוד שמדובר בגוף זר שלא יוצא מה ניתן לעשות??
(אני לא חושב שזו דלקת מכיון שאין נפיחות או הפרשות, העין ניראית רגיל לגמרי.)
08-14-2023, 07:49 AM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 08-14-2023, 07:51 AM על ידי צבי דגן.)
(08-13-2023, 08:39 PM)רוני כתב: הם הפסיקו להתעניין בכלל בתערובת, לא מנסים אפילו לאכול... גמילה היא לא תמיד פשוטה.
תתאזר בסבלנות, יש לאפשר גמילה טבעית
אגב, ניסיתי להכין תערובת השרייה מתערובת של מקור המיקס (תוקף לעוד חצי שנה בערך) והזרעים לא נהיו רכים ונהיה ריח מסריח... (החלפתי מים פעמיים ביום)ייתכן שהזרעים לא ממש טריים לצורך ההשריה.
או שאין מספיק אוויר במים.
אני נהגתי להכין את ההשריה (וגם את הנבטים) כשאני מחדיר אוויר למים בעזרת משאבת אוויר קטנה+אבן אוויר של אקווריום.
לעניין העין, תצטרך לפנות לווטרינר.
אבל קודם תנסה להשתמש בסינטומיצין 1%, לפעמים זה עוזר לא רק למקרה של דלקת.