התחדשתי היום בארנבון, מקווה שילך איתו טוב. (אם כן אז אני אביא עוד אחד.)
08-15-2022, 08:01 PM
תודה!
תמונה אני אשתדל לצלם בבוקר, אני לא בטוח אם זה זכר או נקבה, ניסיתי לבדוק אבל לא כלכך הצלחתי, ניראלי שזה זכר... כשאני אומר שולי לא ילך לי טוב אני מתכוון שאולי ההורים שלי לא יאהבו את הרעיון, (יש לנו בחצר חלק מרוצף וחלק עם אדמה, אם הארנבון יהיה רוב הזמן בחלק עם האדמה ולא ילכלך את החלק המרוצף אז להורים שלי לא תהיה בעיה עם הלכלוך... ואז אוכל להשאיר אותו אצלי ולקנות לו בת זוג.) אשמח לקבל טיפים והמלצות לגידול ארנבונים. בעיקר לגבי תזונה (מה אסור ומה מותר) לגבי טפילים- האם יש לארנבונים הרבה טפילים? יש לי אקריתין האם כדאי לשים עליו? (הוא גם נמצא יחסית בקרבת תוכים, יונים, ותרנגולות...)
08-16-2022, 09:20 AM
טיפול בארנב - עשרה דברים שחשוב לדעת על ארנבים
חשוב לדעת כמה דברים בסיסים על ארנבונים בכדי שהטיפול בארנב יהיה הטיפול הטוב ביותר שנוכל לתת לו:
אם שומרים על הגינה ותזונה נכונה, בד"כ אין טפילים ו/או מחלות.
ובכל זאת, ישנן מספר מחלות שארנבים נוטים לחלות בהן באופן מובהק יותר. לכל מחלה יש מספר תסמינים בולטים במיוחד: בעיות במערכת העיכול – לפעמים בקיבה של הארנב מתגבש כדור שמורכב מזיפי הפרווה, חלקיקי אוכל ומינרלים. הכדור עלול להיות גדול כך שיפריע לקיבה לעכל את האוכל בצורה טובה ולעיתים גורם לחסימת מעיים. בכל מקרה בו אתם רואים שהארנב אינו אוכל בצורה מספיק טובה, נראה כאוב ולא נותן צואה, חשוב לקחת אותו במהירות לבדיקה. עצירת מעיים – ישנם מקרים שפעילות תנועת המעיים מואטת מאוד עד כדי עצירה, מצב זה גורם למזון לתסוס במעי הארנב ולהתפתחות חיידקים קטלניים. זהו מצב חרום הדורש טיפול מידי. ויש גם בעיות נוספות:
08-16-2022, 12:31 PM
חלק מהטפילים עלולים לעבור לבני האדם.
למשל, חיידק הפסטורלה יכול לגרום לבעיות נשימה גם אצל האדם. כדאי לעיין כאן: מחלות שעלולים להדביק את בני-האדם אבל, כפי שציינתי לעיל, אם שומרים על הניקיון אין לך ממה לחשוש. אישית לא ראיתי ולא שמעתי על אדם שנדבר מטפילים של ארנבות, כי בד"כ מחזיקים אותם בבית או בחצר ושומרים על הניקיון וההיגיינה. |
|