06-18-2021, 11:08 AM
מי אמר שאסור לראות "פורנו"?
כמו כן, אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר "פורנו" - תלוי איזה סוג - אלימות או לא אלימות או - אחר? אם ארצה - אראה ואם ארצה שלא לראות - לא אראה. זה נתון לשליטתי ולהחלטתי ואף אחד לא יגיד לי מה אסור ומה מותר אני מספיק בוגר כדי לקבל החלטות כאלה בעצמי. אני לא רואה שום סיבה לאסור ובטח שלא לאסור באופן אלים ולחסום את כל הסרטים. דרך אגב, אפשר לחסום רק את סרטי האלימות. מה בעניין "קול באישה ערווה"? (06-15-2021, 09:33 PM)צבי דגן כתב: מי קובע מהי "צניעות"?למלך מותר פילגש כך שאתה לא יכול להביא מכאן הוכחה. האיסור של קול באישה ערווה הוא איסור מדרבנן, שזה אומר שחכמים תקנו בהתאם לזמן כנראה באותה תקופה לשמוע שירת נשים לא היה מקובל והיה נחשב לדבר בזוי, או שהפריצות באותה תקופה הייתה קשה והחליטו לאסור באופן דרסטי כל קשר או האזנה לנשים. כל הציטוטים שהבאת היו מהתנ"ך שזה ודאי הרבה לפני שקול של אישה נאסר, בנוסף הרבה פסוקים היו משלמה המלך שעליו כתוב מפורש שהוא נכשל באיסורים כאלו. אתה תוכל לטעון שהאיסור של חכמים על קול באישה היה פעם והיום הוא לא רלוונטי וזאת טענה לגיטימית, היו באמת כאלו שהתירו (באופן חלקי בכל אופן) האזנה לשירת נשים, והרב עובדה למשל היה מאזין לזמרת שאני לא זוכר את השם שלה כרגע, אך גם הוא טען שאם אתה מכיר את האישה אסור לשמוע אותה. "להערכתי אתה מספיק בוגר. 18-20 זה רק גיל כרונולוגי, יש כאלה שלא מתבגרים רגשית ו/או מנטלית גם בגיל 60. ולעומתם, אחרים, שניחנים בבגרות שכלית גם בגיל עשר, הכל תלוי בחינוך של ההורים שמקנים לילד את הכלים ושיקול הדעת להבחין בין טוב לרע. הדרך הזו, של חסימות טוטלית היא דרך פסולה בעיניי, שהרי החסימה מונעת גם את הדברים הטובים. איזו עבירה יש בצפייה בסרטי טבע או בסרטון שמראה את החורים בכלוב? ובעניין האופנוע, אתה ממש טועה. הסבר: אם ההורים יחנכו את הילד שלכל דבר יש עת וכי לילד ללא רישיון אסור לנהוג באופנוע, הילד לא ירצה לנהוג באופנוע כי הוא יודע שאין לו רישיון. וההפך הוא הנכון, כשאוסרים (ולא מסבירים) הילד ירצה יותר לנהוג באופנוע והסיכוי שיעשה זאת עולה עשרות מונים בבחינת "מים גנובים ימתקו". מהשיחות שלי איתך אני מתרשם שאתה בחור מספיק בוגר כדי לדעת להבחין בין טוב לרע ולכן התסכול שלי מהחסימה שלך חזק יותר. אין לי אלא להצטער על כך." אין שום עבירה בלצפות בסרטי טבע, פשוט בדרך כלל ההגנה לא יכולה לסנן רק סרטונים מסוימים ביוטיוב אז היא חוסמת הכל, וברוב ההגינות ניתן לפתוח ע"י קוד את רוב הסרטונים. ובשונה ממך, אני לא הייתי נותן לילד שלי אופנוע ואומר לו שהוא יוכל להשתמש רק בגיל מבוגר כי הפיתוי יכול להיות חזק מדי... ואני לא חושב שלשים חסימה סותר להסביר לילד למה לא כדאי לצפות בתכנים מסוימים, החסימה גורמת לכך שהוא לא יוכל לצפות גם אם הפיתוי חזק מדי.
אין עם כמונו!!
יחד ננצח
06-22-2021, 12:15 PM
(06-20-2021, 08:36 PM)צבי דגן כתב:
אין עם כמונו!!
יחד ננצח
06-22-2021, 08:16 PM
06-24-2021, 09:42 PM
(06-24-2021, 08:43 PM)משפחת דוד כתב: צבי דגן אתה לא מבין מושגים ביהדות (אפילו לא פסוקים)
|
|