11-04-2020, 05:32 PM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 11-04-2020, 08:54 PM על ידי צבי דגן.)
(11-04-2020, 04:39 PM)אהבת חיות כתב:
זאת ההנבטה אחרי שטיפה.
כמה זמן הנבטה יכולה להחזיק במקרר? (מסתבר שזה נראה דיי הרבה)
כדאי לחתוך את הנבטים מהזרעים ולתת בנפרד?
בהנבטה יש 2 אלמנטים שונים:
נבטים וניבטוטים.
הניבטוטים אלו הם הזרעים מיד עם זנב קטן, אחד ויחיד ואז יש התמרה של הפחמימות שבתוכו לחלבון, ביחד עם עוד ויטמינים וכו' - אבל וויטמנים יש גם ממקורות טבעיים אחרים, חלבון ממקור שאינו מין החי לא קיים מלבד בניבטוטים וזו החשיבות.
מה שאתה צילמת נקרא נבטים, שבהם ההליך החלבוני כבר לא משמעותי בניבטוט/הזרע/הקטניה, הכח עבר מהזרע לגבעול, כאשר יש בו ערכים בריאים לרוב אבל לא חלבון.
צריך לשלב בין 2 הקטגוריות כדי ליצור תזונה איכותית מכל הכיוונים.
11-04-2020, 10:17 PM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 11-04-2020, 10:24 PM על ידי אייל.)
(11-04-2020, 09:08 PM)אהבת חיות כתב: אם הבנתי נכון מה שאייל אמר זה בעצם שהייתי צריך לגדל עד מצב נבטוטים ולא לגדל יותר,הבנתי נכון?
כמה זמן אפשר להחזיק את ההנבטה במקרר?
תלוי מה רצית להשיג, אבל לשאלתך התשובה היא כן.
תן לו "נגלה" אחת ניבטוטים, ו"נגלה" אחרת נבטים.
זה יכול להחזיק במקרר לא מעט, זה דבר חי כעיקרון, זה לא מת במקרר, זה לא פרי שנקטף.
אפשר גם להקפיא ניבטוטים ובכך לשמר את זה למנות נוחות, תחלק בשקיות פר מנה ותקפיא, אם תקפיא בקופסא יווצר גוש שלא ניתן יהיה להפריד אלא בהפשרה של הכל.
לדעתי מאוד חשוב שיהיה גיוון, גם נבטים, גם ניבטוטים, גם ירקות, אפילו מלפפון שהוא מלא מים - אלו לא סתם מים, אלא טיפות שהשורש אסף מהלחות באדמה ואגר אותם בתוך הירק, זה לא מים שאפשר להשיג מהברז וגם לא מהמעיין, יש בהם מיקרו אלמנטס, טרייס אלמנטס שהם חשובים ביותר, זו הדרך של בעלי החיים ובני אדם לצרוך מתכות וחומרים האחרים שהצמח ממיר ממצב מוצק מהאדמה למצב שמתאים למערכת העיכול שלנו ולבסוף לתאי הגוף.
הכל חשוב.
11-04-2020, 10:43 PM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 11-04-2020, 10:45 PM על ידי אייל.)
(11-04-2020, 10:28 PM)צבי דגן כתב: לא הייתי ממליץ להקפיא משום שההקפאה "מפוצצת" את הממברנות של התא ואז החומר החי נרכב מאוד מהר.
ברור שעדיף לתת טרי, אבל גם הקפאה זה בסדר ועדיף על לזרוק עודפים, מאפשר לשמור בשלוף לעת הצורך, אבל אתה צודק, אני מסכים זה אכן פחות מומלץ, אבל ניתן לעת מצוא.