שלום וברכה לכולם
יש לי סנגל כ-4 שנים, התוכי משחית את הנוצות שלו,
יש לי סנגל כ-4 שנים, התוכי משחית את הנוצות שלו,
נאמר לי שעלי לשלול בעיות בריאות ואח"כ לבדוק מה ניתן לעשות אם זה בעיה "נפשית".
לקח לי זמן ובסופו של דבר פניתי לווטרינר מומחה לתוכים, ואני רוצה לתאר לכם את התהליך שקרה שם, ואשמח לשמוע את דעתכם.
שהגעתי, הווטרינר לקח ממני את התוכי ובדק אותו ויזואלית.
הוא ראה את המקומות שהתוכי מכרסם את הנוצות שלו, הוא הרגיש שבמקום שהוא מכרסם יש נוצות "עוקצות" באחת הכנפיים, ופשוט הוא מרט לו את הנוצות, ב-3-4 מריטות יצאו מספר רב של נוצות, התוכי כמובן צווח. (הוא אמר שזה מציק לתוכי, כמו שזה מציק לנו אם יש באצבע איזה חתיכת עור יבש, שצריך להוציא אותה).
הוא ראה את המקומות שהתוכי מכרסם את הנוצות שלו, הוא הרגיש שבמקום שהוא מכרסם יש נוצות "עוקצות" באחת הכנפיים, ופשוט הוא מרט לו את הנוצות, ב-3-4 מריטות יצאו מספר רב של נוצות, התוכי כמובן צווח. (הוא אמר שזה מציק לתוכי, כמו שזה מציק לנו אם יש באצבע איזה חתיכת עור יבש, שצריך להוציא אותה).
לאחר מכן הוא קטם את נוצות התעופה של התוכי (בד"כ ש"גוזרים כנפיים" לתוכי משאירים בקצוות 2-3 נוצות ארוכות.
התוכי הגיע אל הווטרינר עם כנפיים נוצות תעופה גזורות ובקצוות היו 2-3 נוצות ארוכות, והווטרינר החליט שזה לא טוב ופשוט גזר לו את כל הנוצות הארוכות וכעת הכנפיים שלו נראות מוזר וקטנות מאוד), כמו כן הוא טיפל בציפורניים חדות של התוכי על ידי "מלחם" הוא חימם את המלחם והמיס את הקצוות של כל ציפורן בזהירות, במשך כל הזמן הזה התוכי הפוך על גבו עטוף במגבת וצורח ללא הפסקה.
התוכי הגיע אל הווטרינר עם כנפיים נוצות תעופה גזורות ובקצוות היו 2-3 נוצות ארוכות, והווטרינר החליט שזה לא טוב ופשוט גזר לו את כל הנוצות הארוכות וכעת הכנפיים שלו נראות מוזר וקטנות מאוד), כמו כן הוא טיפל בציפורניים חדות של התוכי על ידי "מלחם" הוא חימם את המלחם והמיס את הקצוות של כל ציפורן בזהירות, במשך כל הזמן הזה התוכי הפוך על גבו עטוף במגבת וצורח ללא הפסקה.
הוא נתן לי איזה תמהיל של תרופות שהוא הכין על המקום ואמר לי לתת לתוכי טיפה ביום וטיפה בערב, לשאלתי מה החומר הזה עושה בדיוק הוא ענה שזה מרגיע את התוכי שלא יהיה עסוק בלהרוס את הנוצות שלו, ונתן לי דוגמא: כמו ריטלין לילד שכל הזמן עושה בלאגן, ככה התמהיל ישפיע על התוכי, אך זה עובד שונה מריטלין.
בנוסף הוא נתן לפה של התוכי איזה חומר צהבהב ממזרק וטוען שזה נגד טפילים, אציין שהוא מישש את הנוצות של התוכי, הרים לו את הכנפיים אך לא בדק עם מיקרוסקופ.
הוא נתן לי גם איזה תמהיל נוסף שצריך לרסס על התוכי וזה ירכך לו את הנוצות.
זו הפעם הראשונה שאני מבקר אצל וטרינר,
אשמח לשמוע את דעתכם על הביקור.
אשמח לשמוע את דעתכם על הביקור.
קצת פחות מ-24 שעות לאחר הביקור התוכי מאוד מנומנם