(10-24-2019, 08:55 AM)ענבל כתב: שלום וברכהתודה מראש
- דיברנו היום עם המוכר טוען כי קנה את הכלה לפני חודש ממישהו שככל הנראה לא בדק את עניין הכלימדיה או לא יודע מהעניין.
זה נשמע חשוד, איך יתכן שלפני חודש הוא היה בטוח בקנייה ועכשיו הוא רוצה להיפתר מהתוכי. מומלץ לבדוק את העניין היטב.
- דיברנו עם וטרינר לגבי בדיקה טוען כי התשובות ייקחו בערך שבועיים.
אני מציע לערוך את הבדיקה בארץ, במעבדת קרניאלי
ראי גם כאן: התרשמות מביקור שערכתי במעבדת קרניאלי ביום 26 אוגוסט 2010
- מצד אחד נראה כי המחיר טוב ולפי התמונות (כמובן שנבדוק את כל הסעיפים אצל הווטרינר) נראה כי התוכי בריא ופעיל אך המוכר לא מוכן לחכות שבועיים. גם זה נראה חשוד, לא מוכן להמתין שבועיים גם אם הוא מקבל מקדמה?
לפי דעתי, עדיף לך לקנות במקום אחר (לא חייב שיהיה קקדו) ואפילו לשלם קצת יותר ובלבד לקבל תוכי איכותי.
הרי מדובר להשקעה לטווח רחוק ואם תחלקי את ההפרש במחיר במס]פר שנות חייו של התוכי, תראי שמדובר בפרוטות.
- האם יש דרך לזהות סימנים של המחלה אם קיימת?
את סימני המחלה עצמה אפשר לזהות בתנאי שהתוכי כרגע חולה. עייני כאן: כלמדיה
אבל צריך לבדוק גם אם הוא נושא את החיידקים והוא עדיין לא חולה ואת זה ניתן לזהות רק בבדיקה מולקולרית במעבדה.
לידיעתך, תוכי שנושא את החיידק יכול להיראות לגמרי בריא, אבל המחלה עלולה להתפרץ במצבים שונים, למשל בזמן סטרס.
- האם זה נכון שאם התוכי כבר עומד על המקל ומתפקד כבר ארבעה חודשים זה מעיד על משהו??
כן, זה יכול להעיד שכרגע התוכי בריא (עם דגש על "כרגע", אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך שגם בביתך הוא יהיה בריא, זהו סיכון מיותר.
או שבכל מקרה יכולה להיות נשאות לא פעילה ואז אין שום סימן?
בהחלט כן, הוא יכול להיות נשא ולא יראו שום סימן.
"נשא", זה אומר שהחיידק קיים בגופו בצורה "רדומה", והוא עלול להתעורר כל רגע.
- כמה מורכב הטיפול?
הטיפול די פשוט אבל מאוד ממושך: 30 יום עם אנטיביוטיקה, אח"כ בדיקה ואם החיידק עדיין קיים, מטפלים שוב באנטיביוטיקה למשך 30 יום נוספים.
- האם תצטרך להיות בבידוד עד לתשובות. לא
האם מסוכנת לילדים במקרה של נשאות? נשאות - לא, המחלה - כן. אבל מכיוון שאני לא רופא ואין לי סמכות רפואית, את צריכה להתייעץ עם רופא המשפחה שלך.
נ.ב.
רציתי לצרף תמונת ולא הצלחתי איך עושים זאת? תלחצי על האייקון הזה: , הוא נמצא משמאל לחייכן.