בנוסף לנאמר לעיל
רשימת פרות שמותר לתת לתוכים (ללא זרעים/גלעינים):
הערה: לא מומלץ להפריז במתן פרות (מלבד ללורים) בשל ריכוז הסוכר הגבוה שבהם.
עדיף לתת פרות שאינם בשלים לגמרי ומכילים פחות סוכר.
לא מומלץ לתת את הפרות האלה:
לשטוף אותם היטב ובטמפרטורת החדר.
תירס ובטטה אפשר לחלוט (לבשל מעט או להכניס אותם במים רותחים לזמן קצר).
בעניין המינון יש לקחת בחשבון את גודל התוכי ואת המזון הנוסף שהוא צריך לאכול ובכל מקרה עדיף לתת ירקות מאשר פרות.
אסור לתת פרות ו/או ירקות שעמדו זמן רב מחוץ למקרר ובטח שלא לתת אותם רקובים או על סף הריקבון.
חשוב מאוד לתת לתוכים דגנים וקטניות מושרים ומונבטים מפני שהם מכילים ויטמינים ומינרלים שונים מאשר אלה שיש בהם במצב יבש.
משרים את הזרעים לפחות במשך 24 שעות (בחורף - 48 שעות), ועד שהם טופחים.
המים צריכים להיות מחומצנים (מכילים חמצן מומס). משיגים את החמצון ע"י הזרמת אוויר למים, בעזרת משאבת אוויר ואבן אוויר כמו שמשתמשים לאקווריומים.
או להחליף את המים כל 2-3 שעות.
לאחר שהזרעים טפחו והתרככו, מגישים לתוכי בכמות כזו שהתוכי יאכל תוך כרבע שעה. (את העודף - זורקים)
ניתן להכין כמות שתספיק למשך כ- 7-10 ימים ולשמור במקרר.
לא לתת לתוכי קטניות לא מושרות, זה יגרום כאבי בטן ובעיות בעיכול.
בשיטה דומה אפשר גם להנביט את הזרעים, פשוט להאיר אותם במים המחומצנים למשך ימים רבים יותר ועד שהם נובטים.תערובת השרייה/הנבטה מכילה:
רשימת פרות שמותר לתת לתוכים (ללא זרעים/גלעינים):
הערה: לא מומלץ להפריז במתן פרות (מלבד ללורים) בשל ריכוז הסוכר הגבוה שבהם.
עדיף לתת פרות שאינם בשלים לגמרי ומכילים פחות סוכר.
לא מומלץ לתת את הפרות האלה:
- פרות חמוצים מאוד כמו לימון, תפוז, אשכולית וכדומה.
- פירות עם גלעין (אפרסק, שזיף, דובדבן)
- פירות יבשים - הן משום ריכוז הסוכר הגבוה והן בגלל החומרים הכימיים שמכניסים בהם.
- אסור לתת זרעי פרות (גרעיני תפוח, אגס) וגלעיני פרות (אפרסק, שזיף, שקד מר) הם רעילים.
- פרות שעברו תהליכים תעשייתיים כמו שימורים, פרות מיובשים וכדומה.
- פרות מבושלים או מטוגנים
לשטוף אותם היטב ובטמפרטורת החדר.
תירס ובטטה אפשר לחלוט (לבשל מעט או להכניס אותם במים רותחים לזמן קצר).
בעניין המינון יש לקחת בחשבון את גודל התוכי ואת המזון הנוסף שהוא צריך לאכול ובכל מקרה עדיף לתת ירקות מאשר פרות.
אסור לתת פרות ו/או ירקות שעמדו זמן רב מחוץ למקרר ובטח שלא לתת אותם רקובים או על סף הריקבון.
- סלק
- תרד
- ברוקולי
- חסה
- גזר
- כרוב לבן, כרוב אדום
- כרובית
- גמבה
- צנון
- קולרבי
- מלפפון
- סלרי
- פלפל בצבעים שונים
- פלפל חריף
- תירס
- בטטה
- דלעת
- דלורית
- עלי ביבי
- קישואים
חשוב מאוד לתת לתוכים דגנים וקטניות מושרים ומונבטים מפני שהם מכילים ויטמינים ומינרלים שונים מאשר אלה שיש בהם במצב יבש.
משרים את הזרעים לפחות במשך 24 שעות (בחורף - 48 שעות), ועד שהם טופחים.
המים צריכים להיות מחומצנים (מכילים חמצן מומס). משיגים את החמצון ע"י הזרמת אוויר למים, בעזרת משאבת אוויר ואבן אוויר כמו שמשתמשים לאקווריומים.
או להחליף את המים כל 2-3 שעות.
לאחר שהזרעים טפחו והתרככו, מגישים לתוכי בכמות כזו שהתוכי יאכל תוך כרבע שעה. (את העודף - זורקים)
ניתן להכין כמות שתספיק למשך כ- 7-10 ימים ולשמור במקרר.
לא לתת לתוכי קטניות לא מושרות, זה יגרום כאבי בטן ובעיות בעיכול.
בשיטה דומה אפשר גם להנביט את הזרעים, פשוט להאיר אותם במים המחומצנים למשך ימים רבים יותר ועד שהם נובטים.תערובת השרייה/הנבטה מכילה:
- שעועית
- חומוס
- אפונה
- סויה
- שעורה
- חיטה
- תירס
- דוחן לבן
- שיבולת שועל
- אורז מלא
- דורה
- שעועית מאש
- חריע
- כוסמת
- עדשים
- חמניות