(07-02-2023, 07:29 PM)צבי דגן כתב:ציטוט:
- למה צריך שיהיו מספר סוגים של בשר כשר? (כשר רגיל, כשר למהדרין, , כשרות גלאט וכשרות חלק).
מי שאוכל כשר רגיל עובר עבירה? נכון שלא!
אלה שזה בא רק כדי לגרות כסף מקהל המאמינים התמימים. צבי, יש כשרויות מהודרות יותר לדוגמא אם לצורך הענין בכשרות "רגילה" המשגיח כשרות מבקר במסעדה פעם בחודש, אז בכשרות טובה יותר הוא יבקר כל יום, ובכשרות טובה יותר הוא יהיה צמוד למסעדה בכל שעות הפעילות שלה. (זו רק דוגמא) ולכן הכשרויות ה"מהודרות" עולות יותר יקר. אתה יכול לסמוך על כשרות רגילה ולהגיד שמן הסתם המסעדה לא מרמה את המשגיח כשרות למרות שהוא לא נמצא שם כל הזמן, אך יש כאלה שרוצים השגחה צמודה.
בדומה לכך עניין החסה - בחסה אי חרקים משום שמגדלים אותה בחורף. בטוח שרק בחורף? כי לדעתי יש חסה זמינה כל השנה, אם אינני טועה...
- מי שמקבל חינוך מיני לא חושש אפילו מהאינטרנט שכן הוא ידע להתמודד גם אם במקרה ייחשף לתכנים לא רצויים.
ילדים מאוד קטנים (מלידה ועד גנון) לא ייפגעו משום שהמין לא ממש מדבר אליהם ילדים גדולים יותר שקבלו חינוך כרוי לא ייפגעו משום שידעו להתמודד. אני לא חושב שצריך לתת לילד קטן להתמודד בעצמו (גם אם קיבל חינוך ראוי) אולי בגילאים גדולים יותר זה שייך אבל ילד שמתרגל לתכנים מיניים בגיל קטן כנראה בהמשך יצפה בפורנוגרפיה וזה מזיק גם בגילאים גדולים יותר.
- אין צורך לבקר ילדים שקבלו חינוך ראוי וטוב, הם ידעו לבקר את עצמם. ילדים לא תמיד יודעים לבחור מה טוב להם ומה לא, זה כמו שעכשיו תביא לילד כמה סוכריות הוא ירצה לאכול אותם אפילו שאמא שלו אמרה לו מליון פעם שזה לא בריא...
- תיאורטית אתה יכול לעשות הכל, אבל מעשית, אין לך כוחות, אומץ, תעוזה, אתה פוחד לעשות דברים שונים ממנה שהחברה שלך מצפה ממך, גם אם אתה חושב שהם חשובים. (תיזכר בסיפור הנ"ל של בחור הישיבה).
אין לאדם שום פחד לעשות דברים אם ממילא אף אחד לא יידע שעשה אותם.
- משום מה אני מתקשה להאמין לך אם אתה יוצא מנקודת הנחה שאני משקר אז קשה מאוד לקיים דו שיח... ואם אכן היו חרקים בחסה הם לא הגיע מהשדה אלה מהסופרמרקט או מהבית. יכול להיות, זה לא משנה מאיפה החרקים הגיעו לכן בכשרויות מסויימות יש ירקות מסויימים שנארזים באריזת וואקום.
- האם כל רעיון "חדש" שנוגד את תפיסתך הוא פוגע בך? לא פוגע עצם הרעיון, אבל כן שמנסים לכפות עלי אותו. (לא דיברתי עליך ספציפית)
אני מכבד יותר אמונות שיש לצדן הוכחות מדעיות שמעוגנות בתצפיות, בניסויים ו/או בהוכחות מתמטיות. "אמונות" עם הוכחות אינן מוגדרות כאמונות...
- הבעיה היא שאתה חושב שאלוהים רואה אותך גם כשאתה נמצא בבית ולכן תעשה רק את מה שאתה חושב שאלוהים רוצה שתעשה או לפחות שאלוהים לא יכעס כשתעשה.
זו בחירה שלי האם להאמין שאלוקים רואה אותי או לא להאמין
- מה בדיוק נוגד את אמונתך?
ממה אתה חושש? למשל אם אני מאמין שאסור לראות תכנים לא ראויים (כגון תמונות מיניות) אז אני לא ארצה לראות את זה אפילו שההיזק אינו ניכר לי...
גם לחילונים יש ערכים נאורים, זה עדיין לא אומר שהוא לא מסוגלים להתמודד עם דברים ששונים מערכיהם.
למשל הערכים האלה:
בני האדם הם יצורים תבוניים, ולכן עליהם ללמוד, להשכיל, לשאול, להעז, להעביר ביקורת ולערער.
העם צריך להיות הריבון ולא הממסד הדתי.
המדינה קיימת כדי להגן על זכויות הפרט, ולא להפך.
כל אדם זכאי לכבוד עצמי וחופש אישי מקסימלי.
דמוקרטיה היא צורת הממשל הטובה ביותר.
עכשיו, אם משהו יבוא ויטען אחרת, האם זה אפגע ברגשותיי, האם איעלב?
ברור שלא, לכל היותר אתווכח איתו ואנסה להראות שהערכים שלי נעלים. לא נעלבתי בכלל, איך הבנת שנעלבתי??
אוף התבלגן לי הכל, אני לא מצליח לשלוח הודעות ארוכות מידי כמו שצריך אז קיצצתי קצת במילים...