07-02-2023, 07:29 PM
ציטוט:
- אני מסכים שספקי האינטרנט מרוויחים את הכסף הזה, וזו זכותם, אבל מנין לך שוועדת הרבנים גם קשורה לזה??
אני יודע משום שזה מאוד דומה לתחום המזון.
למשל: למה צריך שיהיו מספר סוגים של בשר כשר? (כשר רגיל, כשר למהדרין, , כשרות גלאט וכשרות חלק).
מי שאוכל כשר רגיל עובר עבירה? נכון שלא!
אלה שזה בא רק כדי לגרות כסף מקהל המאמינים התמימים.
בדומה לכך עניין החסה - בחסה אי חרקים משום שמגדלים אותה בחורף.
כך גם בירקות נוספים כמו: צנונית, סלק, צנון, לפת, אפונה וסלרי, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, תרד ועוד
אין בהם חרקים ולכן גם לא מרססים אותם נגד המזיקים.
- צבי, ברור שזה טוב לדבר עם ילדים על מיניות אבל יש הבדל בין זה שההורים או המורים מדברים עם הילדים לבין צריכת מין באינטרנט ששם הילדים הקטנים עלולים להיחשף לדברים שוודאי גם אדם חילוני יסכים שלא כדאי להיחשף אליהם בגיל מוקדם.
אתה צודק שיש הבדל, אבל מי שמקבל חינוך מיני לא חושש אפילו מהאינטרנט שכן הוא ידע להתמודד גם אם במקרה ייחשף לתכנים לא רצויים.
ילדים מאוד קטנים (מלידה ועד גנון) לא ייפגעו משום שהמין לא ממש מדבר אליהם ילדים גדולים יותר שקבלו חינוך כרוי לא ייפגעו משום שידעו להתמודד.
- כמו שאתה בעצמך כתבת, שטוב שייחשפו לתכנים מבוקרים, אבל מי בדיוק מבקר על ילד שנמצא בחדר שלו וגולש באינטרנט?
אין צורך לבקר ילדים שקבלו חינוך ראוי וטוב, הם ידעו לבקר את עצמם.
- אני יכול לעשות מה שבא לי, אף אחד לא יודע מה אני עושה כשאני לבד בחדר ואם אני רוצה כמעט בלי מאמץ אני יכול לקנות סמארטפון רגיל עם אינטרנט כמו שיש לך, (אני מניח).
תיאורטית אתה יכול לעשות הכל, אבל מעשית, אין לך כוחות, אומץ, תעוזה, אתה פוחד לעשות דברים שונים ממנה שהחברה שלך מצפה ממך, גם אם אתה חושב שהם חשובים. (תיזכר בסיפור הנ"ל של בחור הישיבה).
- אני בעצמי ראיתי פעם חרק בתוך חסה.
משום מה אני מתקשה להאמין לך ואם אכן היו חרקים בחסה הם לא הגיע מהשדה אלה מהסופרמרקט או מהבית.
זו הסיבה שלא מרססים את גידולי החורף כמו חסה, צנונית, סלק, צנון, לפת, אפונה, סלרי, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, תרד ועוד.
- בסדר, כמעט לכל אחד יש דברים שהוא מאמין בהם,
ההנחה הזו לא מדויקת ובתנאי שאתה מתכוון לאמונות מסטיות עם טקסים פגאניים וסגידה למנהיגים כמעט באופן עיוור.
ומצופה מאנשים אחרים לכבד את זה.
אני לא מבין את כוונתך.
האם כל רעיון "חדש" שנוגד את תפיסתך הוא פוגע בך?
למה איש כמעט לא נעלב כשמבקרים את דעותיו הפוליטיות או מציגים רעיונות מנוגדים?
למה זה לגיטימי לבקר דעות פוליטיות, גם בחריפות? כי אין טאבו על ביקורת זו!
בניגוד לעבר, אסור שיהיה טאבו על ביקורת האמונות בימינו.
אני מכבד יותר אמונות שיש לצדן הוכחות מדעיות שמעוגנות בתצפיות, בניסויים ו/או בהוכחות מתמטיות.
- כפי שכתבתי אף אחד לא יודע מה אני עושה בבית ולכן זה לא בגלל החברה, ואם אני אשנה את דעתי אז אני ממש לא אחשוב איך יסתכל עלי אלא פשוט אעשה מה שנכון לדעתי.
אתה צודק, כך זה צריך להיות.
אבל הבעיה היא שאתה חושב שאלוהים רואה אותך גם כשאתה נמצא בבית ולכן תעשה רק את מה שאתה חושב שאלוהים רוצה שתעשה או לפחות שאלוהים לא יכעס כשתעשה.
- שום אסון, אבל אדם שזה נוגד את אמונתו לא רוצה להגיע למצב הזה.
מה בדיוק נוגד את אמונתך?
ממה אתה חושש?
גם לחילונים יש ערכים נאורים, זה עדיין לא אומר שהוא לא מסוגלים להתמודד עם דברים ששונים מערכיהם.
למשל הערכים האלה:
בני האדם הם יצורים תבוניים, ולכן עליהם ללמוד, להשכיל, לשאול, להעז, להעביר ביקורת ולערער.
העם צריך להיות הריבון ולא הממסד הדתי.
המדינה קיימת כדי להגן על זכויות הפרט, ולא להפך.
כל אדם זכאי לכבוד עצמי וחופש אישי מקסימלי.
דמוקרטיה היא צורת הממשל הטובה ביותר.
עכשיו, אם משהו יבוא ויטען אחרת, האם זה אפגע ברגשותיי, האם איעלב?
ברור שלא, לכל היותר אתווכח איתו ואנסה להראות שהערכים שלי נעלים.