12-16-2022, 11:21 AM
(12-14-2022, 02:45 PM)מירי פייג כהן כתב: היי, בקשר לשאלות:
1. התפריט של התוכים שלי קבוע, כופתיות קבוע בכלי: תפוחים בבוקר עם 2 חצאי אגוזי מלך., ומים החלפה פעמיים ביום ולפעמים יותר.
פעם בשבוע קצת גרעינים ולפעמים במהלך היום צופר שקד ופיסטוק , זה רק מדי פעם.
אם את מתכוונת לגרעינים שחורים (זרעי חמניות), שימי לב שלא תתני יותר מ-4% מסך כל תערובת הזרעים.
כדי שתעסיק את עצמה מקבלת חצי פתי בר, פתית אורז , כל אלה הם מקבלים מדי פעם, ותוסיף גם 2- 3 חתיכות במבה, הם לא מקבלים הכל ביחד, מדי פעם זה ומדי פעם זה.
לא לתת פתי-בר או כל מזון תעשייתי אחר שמיועד לבני אדם משום שהם מכילים תבלינים בריכוזים גבוהים.
פתי-בר מכיל ריכוז גבוה של סוכר. במבה מכיל ריכוז גבוה של מלח.
2. עניתי על 2 בשאלה של 1. עדיף שלא לתת שקדים (חלקם עלולים להכיל רעל בשם ציאניד) וזרעי חמניות לא יותר מאשר 4% מסך כל תערובת הזרעים.
3. היינו אצל וטרינר, שלל הכל רק אמר טפילים ונתן איוומאק. וזה עזר?
אמר לחזור עם המצב יחמיר ונעשה לו בדיקות דם וטיפול חדשני, לא חזרתי כי לא מוכנה לניסוי על התוכית שלי.
לדעתי היית צריכה לחזור אליו (זה לא ניסוי)
4. רק אמר שיש טפילים וזהו.
5. לא עשינו בדיקות דם. כדאי לעשות בדי קת דם, הממצאים יכולים ללמד את הווטרינר דברים רבים (בדיוק כפי שעושים לבני אדם)
6. לא חזרתי אליו לא חושבת שהיא מקצועית מספיק, ופועלת רק בניחושים., הוטרינרית. מי זו הווטרינית?
7. התוכי נכנס לכלוב בשבע חצי אני מכסה אותו והיא הולכת לישון, היא נמצאת בסלון ובגלל שחורף אז אני מכבה כל בסלון שתוכל לישון.
אני לא בטוח שהאור לא נכנס דרך הכיסוי וגם מלמטה ודבר נוסף בסלון יש רעשים שונים שמפריעים לתוכי לישון.
זו יכולה להיות אחת הסיבות למריטת הנוצות.
8. עניתי על 8 בסעיף שבע.
כפי שציינתי לעיל - תוכי זקוק ל- 10-12 שעות שינה בחדר חשוך לחלוטין וללא רעשים.
אשמח לעזרה איך להמשיך מכאן.
כדי להמשיך קודם כול עליך לתקן ולבצע את כל ההערות שציינתי לעיל.
התחיל לגדול לה נוצות חדשות ופוחדת שתתחיל גם איתם. זה סימן טוב
מטופלת כרגע באיוומאק והרבה הרבה יחס, ובתרסיס נו פיק לפי הצורך. תמשיכי יחד עם התיקונים שציינתי לעיל, כך נקיף את הבעיה מכל צדדיה.
רוצה לעשות לה אמבטיית מלח שקניתי רק שלא יודעת מינונים ולכן לא התחלתי. נדמה לי שהמינון רשום ע"ג האריזה ואם לא רשום - תתייעצי עם הווטרינר.
אשמח להוראות לגבי האמבטיית מלח, כמה מלח ביחס למים.
אגב אני מרססת עליה מים למקלחת כי היא לא נכנסת לקערת מים רק קצת טובלת את עצמה בכלי המים לשתייה שלה. זה בסדר
אז מן הסתם שארסס עליה את המים והמלח.
תודה רבה.