12-14-2022, 02:45 PM
(12-08-2022, 02:14 PM)צבי דגן כתב:ראשית כדאי לדעת את הסיבות לתופעה מוזרה ולא טבעית זו?
- חבל שלא פתחת את האשכול מזמן, כשהמריטה היו עדיין בחיתוליה.
- יש להתייחס לתופעת מריטת הנוצות בתשומת לב יתרה משום שהתוכי עלול לפתח נטיות למריטת נוצות כרונית, כפי שזה קרה אצלך.
אנסה למנות אותן אחת לאחת:
אנא, תתייחסי לשמונת הסעיפים הנ"ל ואז נוכל להתקדם.
- תזונה בלתי מאוזנת: שגורמת לחוסרים באבות המזון, במינראליים, במיקרו-אלמנטים (ברזל, זרחן, מנגן, אשלגן, מוליבדן, אבץ, נחושת) או מחסור רציני בוויטמינים חיוניים.
- זה יכול לנבוע גם מאכילת יתר של שקדים או זרעי בחמניות (גרעינים שחורים).
- דלקת חריפה בעור התוכי כתוצאה מצמיחה מעוותת של הנוצות, (צריך בדיקת וטרינר שמתמחה בתוכים).
- טפילים: קיימים שני סוגים שונים של טפילים שעלולים לגרום למריטת הנוצות - סוג אחד הוא טפיל חיצוני, על פני העור וסוג אחר - הוא פנימי, מתחת לפני העור, (צריך בדיקת וטרינר שמתמחה בתוכים).
- חילוף חומרים בלתי סדיר ולא תקין.
- בעיות הורמונאליות שונות.
- סיבות נפשיות שנובעות מאופן ההתייחסות של הסביבה אל התוכי או במילים אחרות הזנחה/חוסר תשומת לב.
- תוכי עלול למרוט בגלל מחסור בשעות שינה או הפרעות סביבתיות בזמן השינה (למשל - תוכי שנמצא בסלון).
תוכי זקוק ל- 10-12 שעות שינה בחדר חשוך לחלוטין וללא רעשים.
היי, בקשר לשאלות:
1. התפריט של התוכים שלי קבוע, כופתיות קבוע בכלי
תפוחים בבוקר עם 2 חצאי אגוזי מלך.
ומים החלפה פעמיים ביום ולפעמים יותר.
פעם בשבוע קצת גרעינים ולפעמים במהלך היום צופר שקד ופיסטוק , זה רק מדי פעם.
כדי שתעסיק את עצמה מקבלת חצי פתי בר, פתית אורז , כל אלה הם מקבלים מדי פעם, ותוסיף גם 2 3 חתיכות במבה, הם לא מקבלים הכל ביחד, מדי פעם זה ומדי פעם זה....
2. עניתי על 2 בשאלה של 1.
3. היינו אצל וטרינר, שלל הכל רק אמר טפילים ונתן איוומאק.
אמר לחזור עם המצב יחמיר ונעשה לו בדיקות דם וטיפול חדשני, לא חזרתי כי לא מוכנה לניסוי על התוגץכית שלי.
4. רק אמר שיש טפילים וזהו.
5. לא עשינו בדיקות דם.
6. לא חזרתי אליו לא חושבת שהיא מקצועית מספיק, ופועלת רק בניחושים., הוטרינרית.
7. התוכי נכנס לכלוב בשבע חצי אי מכסה אותו והיא הולכת לישון, היא נמצאת בסלון ובגלל שחורף אז אני מכבה כל בסלון שתוכל לישון.
8. עניתי על 8 בסעיף שבע.
אשמח לעזרה איך להמשיך מכאן.
התחיל לגדול לה נוצות חדשות ופוחדת שתתחיל גם איתם.
מטופלת כרגע באיוומאק והרבה הרבה יחס, ובתרסיס נו פיק לפי הצורך.
רוצה לעשות לה אמבטיית מלח שקניתי רק שלא יודעת מינונים ולכן לא התחלתי.
אשמח להוראות לגבי האמבטיית מלח
כמה מלח ביחס למים.
אגב אני מרססת עליה מים למקלחת כי היא לא נכנסת לקערת מים רק קצת טובלת את עצמה בכלי המים לשתייה שלה.
אז מן הסתם שארסס עליה את המים והמלח.
תודה רבה.