04-07-2022, 11:34 AM
(04-06-2022, 08:08 PM)ALAEV כתב: שלום לכולם, יש לי כמה שאלות לגבי הגוזל שאני מאכיל (ציפור אהבה).
- עד איזה שעה להאכיל את הגוזל (בן שבועיים וחצי פחות או יותר)?
מתחילים להאכיל כשהזפק ריק ומאכילים עד שהזפק מלא.
הינה טבלת לוח זמנים מוערך להאכלת יד לפי גיל הגוזל
- אם מותר להאכיל אותו גם בלילה בערך 1:00 או 00:00?
אם הזפק ריק, לא רק שמותר אלא - רצוי להאכיל גם בלילה.
- האם מותר לקלח אותו כי יש לו דייסה שהתייבשה על הזפק שלו וקצת ברגליים. אם כן באילו מים חמים או פושרים, ואם לנגב אותו ישר אחר כך?
אסור לקלח את הגוזל.
לעומת זאת חובה עליך לנקות את הדייסה לפני שהיא מתייבשת.
תשתמש במטלית מטבח עם מים בטמפרטורה של כ-38-40 מעלות.
- ממתי לשים את הגוזל בכלוב?
לאחר שהוא גמול ומנוצה לגמרי.
- לפני שאני שם אותו בכלוב, מה לשים שם? כאילו לשים ישר נדנדה מראה מקלות וכל זה, או בדירוגים, או שקודם שאני יראה לו את הנדנדה וכדו' כשהוא מחוץ לכלוב ורק אחרי כמה פעמים אז לשים לו בכלוב?
חובה לשים בכלוב מוטות עמידה, אבל לא יותר מידי כדי לאפשר לו לנוע ולהתעופף בכלוב.
שים לו צעצוע אחד ותחליף אותו בכל מספר ימים כדי שלא [font]ישתעמם[/font].
אל תשים מראה משום שהדמות בה מתסכלת את התוכי.
- מותר לטחון לגוזל קליפת ביצה או ירק, פרי, או תערובת זרעים, או משהו כזה ולהוסיף לדייסה? - לא.
תוכל לעשות את זה לאחר הגמילה.
- הבנתי שטוב אחרי האוכל לקרב אותו ללב כדי שהוא ירגיש את הפעימות הלב שלי, זה טוב לעשות גם שלא אחרי אוכל?
בהחלט - כן, חשוב לערוך מגע ויחסי גומלים עם התוכי.
- כמה פעמים וכמה זמן להוציא אותו שלא בארוחות שלו?
כמה שיותר יהיה יותר טוב.
- הוא קצת מתנגד שאני יפתח לו את הכנפיים, לפתוח לו בכל זאת כדי שבעתיד ייתן לי או שאסור להכריח גם שהוא גוזל?
בגדול, אסור להכריח את התוכי לעשות דברים כנגד רצונו ועם זאת, צריך להרגיל אותו למגע שלך בכל חלקי הגוף. תעשה את זה בהדרגה ובתבונה.
- הוא לפעמים עושה לי "בעיות" באוכל- הוא מתנגד לדייסה, מתנגד שאני יתפוס לו את הראש יש פתרון? ולמה זה נובע?
אמרת שהוא בן שבועיים וחצי, איך האכלת אותו במשך הזמן הזה?
אומנם הוא בהתחלה מתנגד אבל אם תעשה זאת בעדינות באָסֶרְטִיבִיּוּת ובתבונה הוא יתרגל ויקבל את אופן ההאכלה שלך.
והוא גם בורח מהצלחת, אז שמתי לו צלחת קצת עמוקה יותר מחד פעמי ואז הוא לא בורח כי אין לו אפשרות. זה בסדר מה שעשיתי? ולמה הוא בורח מהצלחת?
זה בסדר גמור, מצאת פתרון מעשי טוב.
הוא בורח מהצלחת משום שהוא לא רגיל להאכלה כזו, שהרי בטבע מאכילים אותו קצת אחרת.