(01-13-2022, 02:09 PM)ipalgi כתב: האם הדיאגנוזה קנדידה נעשתה על ידי משוח מהפצע ? כתבת או שמהלשלשת.?
קנדידה היא מחלה זיהומית. לא נראה לי שתזונה יכולה לגרום חסינות בפצע. גם לא ברור לי לאיזה תסמינים את מתכוונת?
אפשר להשוות לתפוז נגוע בפטריה נמצא בשקית תפוזים זה זיהום פטריטי והתנאים לפטרת הם לחות,נבגים של הפטריה נמצאים באויר וכשיש תנאים מתאימים היא תוקפת(ראי תפוז בשקית. בדרך כלל רק אחד נגוע. אם לא מגלים בזמן ״ידבקו״ תפוזים נוספים.
כנ״ל לגבי פטריה בפצע.
אם האבחנה נכונה אפשר לטפל נקודתית עם משחה נגד פטריות.
לא נראה לי שההדבקה הגיעה מהמגדל.
קנדידה פומפייה בהחלט בבני אדם. בין אצבעות הרגל, בואגינה, בפצעים
עדכון-
בסוף הלכנו לווטרינרית מקסימה שהסבירה לנו איך לתת את התרופה ונתנה כמה טיפים נוספים וענתה על שאלות.
ככל הנראה המגדל אכן אחראי לקנדידה. כנראה שהיה משרה יותר מידי זמן ולא הקפיד על הגיינה מספיק - מה שגרם לפטריות. בנוסף הבנו שהיה לו גוזל שהיה בהשגחה בבית אחר במשך תקופה מסויימת וכשהגוזל חזר הוא היה חולה, אבל לא הוקפד בידוד, וככל הנראה התוכית שלי נדבקה ממנו.
מגדלים יקרים - להקפיד בידוד ובדיקות על כל תוכי שאתם מצרפים ללהקה. להקפיד על ניקיון ותחזוקה שותפת של הכלוב והאומנת. להקפיד לגמול את התוכים על כופתיות. להקפיד על זמני השרייה לא ארוכים מידי! להקפיד על גודל כלוב ראוי לכל תוכי. להקפיד להחליף אוכל כל יום ומים לפחות פעמיים ביום. להקפיד לא להשאיר אוכל רטוב יותר משעה (גם כופתיות שהורטבו). להקפיד פינוי של לשלשת מקערות האוכל והמים! מומלץ לא להשתמש בקערות פלסטיק (או להחליף אותן לעתים קרובות ולהקפיד על חיטוי חומץ ומים חמים) כי הן נוטות לצבור בקטריות ופטריות מהר יותר מנירוסטה.
עברו כשבועיים עכשיו והתוכית נראית שהבריאה. לקחנו אותה שוב לבדיקה של משטח צואה כדי לוודא שהבריאה והיא יצאה שלילית לקנדידה.
תודה על העזרה והדאגה. המשך שבוע נעים