השרייה והנבטה
אפשר להשתמש בזרעים הנ"ל, להשרות אותם למשל 24-48 שעות ולהחליף את המים כל 4-5 שעות ואז להגיש לתוכים.
אם נשארים עודפים, אפשר לשמור במקרר למשך מספר ימים ולשים לב שלא יתקלקלו (ריח רע).
אל הזרעים הנ"ל ניתן להוסיף חלק מהזרעים האלה: תירס, חיטה מלאה, אפונים מסוגים שונים, אפונים אוסטרליות, דורה, דורה לבנה (סורגום), חריע, כוסמת, חמניות שעועית לבנה וגם שעועית חומה, עדשים, חומוס, ועוד.
ואם רוצים אפשר להוסיף גם: זרעי דלעת, זרעי חמניות קטנות, זרעי חמניה לבנה, עדשים אדומים, עדשים ירוקים, שעועית לבנה, שעועית אדומה, פול קטן, סיטריה אדומה, סיטריה צהובה, סיטריה שחורה, חומוס (מהסוג הקטן), אפונה, אפונה צהובה אפונה דן, סויה, תירס של פופקורן, דוחן לבן, דוחן צהוב, דוחן אדום, דוחן ירוק (יפני), דוחן שחור, ניגר, שיבולת שועל מקולפת, שיבולת שועל שלמה (עם הקליפה), אורז מלא, דורה אדומה, דורה לבנה, חיטה, שעורה, מאש (אפונה טאילנדית), חריע, לפתית, חפורית, כוסמת, זרעי פשתן, פרילה, קירסנה.
בקיצור, ככל שהתערובת תהיה עשירה יותר כך היא תהיה מזינה יותר.
אפשר להשתמש בזרעים הנ"ל, להשרות אותם למשל 24-48 שעות ולהחליף את המים כל 4-5 שעות ואז להגיש לתוכים.
אם נשארים עודפים, אפשר לשמור במקרר למשך מספר ימים ולשים לב שלא יתקלקלו (ריח רע).
אל הזרעים הנ"ל ניתן להוסיף חלק מהזרעים האלה: תירס, חיטה מלאה, אפונים מסוגים שונים, אפונים אוסטרליות, דורה, דורה לבנה (סורגום), חריע, כוסמת, חמניות שעועית לבנה וגם שעועית חומה, עדשים, חומוס, ועוד.
ואם רוצים אפשר להוסיף גם: זרעי דלעת, זרעי חמניות קטנות, זרעי חמניה לבנה, עדשים אדומים, עדשים ירוקים, שעועית לבנה, שעועית אדומה, פול קטן, סיטריה אדומה, סיטריה צהובה, סיטריה שחורה, חומוס (מהסוג הקטן), אפונה, אפונה צהובה אפונה דן, סויה, תירס של פופקורן, דוחן לבן, דוחן צהוב, דוחן אדום, דוחן ירוק (יפני), דוחן שחור, ניגר, שיבולת שועל מקולפת, שיבולת שועל שלמה (עם הקליפה), אורז מלא, דורה אדומה, דורה לבנה, חיטה, שעורה, מאש (אפונה טאילנדית), חריע, לפתית, חפורית, כוסמת, זרעי פשתן, פרילה, קירסנה.
בקיצור, ככל שהתערובת תהיה עשירה יותר כך היא תהיה מזינה יותר.