01-13-2022, 01:26 PM
(01-13-2022, 12:58 PM)ipalgi כתב: תשובות לשאלות מספר:קודם כל תודה על המענה. אחדד - כפי שכתבתי בכותרת והאמת גם בגוף ההודעה, הכוונה היא לפטריית השמר. כשאמרתי מחלה התכוונתי לפטריית השמר, בשם אחר - קנדידה.
1- אין באפשרותי לקבוע איך נגרמה הבעיה
2-אם לא נעשית דיאגנוזה מדויקת אין כמובן במה לעדכן את המגדל
3-לא ברור לי מה חיפשת באינטרנט.
לא נראה לי שאפשר למצוא סיבה לבעיה לא מוגדרת
5- אם לא יודעים מה הבעיה כמובן שאי אפשר לשער כמה זמן היא תמשך, אם היא תחזור ,מי יחזור????
5- מחלה ״כזאת״?? מה המחלה? אם לא יודעים מה המחלה גם אי אפשר לנבא אם היא תחזור
6- צריך ללמוד ולהתאמן איך להגיש תרופה לציפור. אני משער ש וטרינר הסביר לך בדיוק כשרם לך התרופה והמינון.
בהצלחה
ilan palgi, וטרינר לבעלי כנף /avian veterinarian. طبيب بيطري الطيور 00972546855225 ipalgi@gmail.com
1 - אני מבינה שאין באפשרותך לקבוע בדיוק ספציפית למה נגרמה הבעיה, לא ציפיתי גם. השאלה שלי הייתה שאלה כללית על גורמים נפוצים לפטרייה, מה יכולים להיות הגורמים לפטרייה הזאת בדר"כ אצל ציפורים? והאם זה הגיוני שהגורמים בסביבה של 3 שבועות והתסמינים כבר מופיעים או שזה משהו שלוקח לו יותר זמן להתפתח ולכן סטטיסטית יותר הגיוני שזה משהו מהסביבה הקודמת?
אולי משהו בניקיון שלי התפספס, אולי אני מאכילה אותה במשהו שיכול לגרום לזה וכד'. אני רוצה להימנע מפגיעה כזאת בתוכית בעתיד.
2 - נעשתה דיאגנוזה ע"י וטרינר זה כתוב לכל אורך הפוסט - יש לה פטריית השמר לפי בדיקות צואה. רציתי לדעת אם ליידע את המגדל כי אם זה משהו שיותר סביר שהתחיל בסביבתו אז כדי להציל גוזלים ותוכים אחרים כדאי שהוא יבדוק את הצואה שלהם.
3+4+5 - שוב, על פטריית השמר ופציעות אצל קוקטיילים. גם בני-אדם יכולים לסבול מזה, השאלה אם הם יכולים להידבק מציפורים. מאחר ומקורות רבים אומרים שזה יכול לעבור בין ציפורים דרך הצואה.
6 - לא, אם הווטרינר היה מסביר לי כנראה שלא הייתי שואלת כאן, הוא אמר שהיא אמורה לקבל את התרופה ברצון ובלי התנגדות כאילו זה אוכל. אבל בפועל זה לא קרה.
מקווה שהשאלות שלי ברורות יותר עכשיו, תודה.