(08-06-2021, 09:28 PM)צבי דגן כתב: Ben Koren,
נדמה לי שרוני התכוון אם אפשר לגדל זוחלים בטרריום מזכוכית ולא באקווריום שמכיל מים.
כמו כן הנושא הועבר לתת הפורום המתאים יותר (זוחלים בהנהלת בן קורן).
ממ טעות שלי בהבנת הנקרא, אנחנו כבר כל כך הרבה שנים משתמשים בטרריומים יעודיים לזוחלים ובויוריומים משולבים דגים שהייתי בטוח שרוני התכוון לאקווריום משולב.
בכל מקרה כל מה שנכתב רלוונטי עדיין אין זוחל שיכול לשרוד ללא חימום בחורף, יש נחשים (זעמנים) שנכנסים להיברנציה (שנת חורף) אבל מעטים המגדלים שמביאים אותם להיברנציה וגם אז יש צורך בבקרה על הטמפרטורה שלא תצנח מחתת לרמה קריטית.
מניסיוני היום עדיף שלא לנסות לגדל באקווריום אלה לקנות טרריום ייעודי כי הוא תוכנן להיות עם ונטילציה מתאימה לגידול, דלתות נפתחות שחשובות להוצאה בבטחה של הזוחל וניקיון פשוט של הטרריום ועוד כל מיני עזרים שעוזרים למקום תאורה מתאימה, חימום לזוחלים ועוד... אין תחליף לטרריום ייעודי שתוכנן לדעתי היום.
אם היית שואל אותי לפני 15 שנה בימים אפלים בהם התחום לא היה מפותח בארץ ונאלצנו "להסב אקווריומים לטרריומים" כי טרריום היה נדיר או יקר כי לא היה יבוא והבנייה הייתה מקומית ולפי הזמנה בלבד.
אז קבל מדריך שכתבתי לפני 15 שנה בערך: הסבה של אקווריום רגיל לטרריום לזוחלים
אולי זה יעזור לך להבין שאם כבר זוחלים עדיף לקנות טרריום ייעודי לשם כך.
snakes.co.il | חיות אקזוטיות - לוח חיות מחמד מקצועי לתחום החיות האקזוטיות וחיות המחמד!
כל מה שרצית לדעת על זוחלים, דו-חיים וחסרי חוליות
כאן מפרגנים לתוכיפדיה