06-22-2021, 12:15 PM
(06-20-2021, 08:36 PM)צבי דגן כתב:
- למה למלך מותר ולאחרים אסור? לפי הרא"ש באמת היה מותר לכולם וחכמים אסרו על כולם חוץ מעל מלך, ואני יודע שתגיד שזה בגלל אינטרסים אבל חכמים תקנו את זה הרבה אחרי תקופת המלכים. ולפי הרמב"ם מותר למלך מהתורה לקחת פילגש.
ועדיין זה לא משנה את העובדה שהחשיבה שלהם באותה תקופה הייתה פורנוגרפית/מינית כשיטה להתחמם.
באותה מידה יכלו להדליק מדורה קטנה כדי שדויד המלך יתחמם ולא להשתמש בגופה של האישה. וזה לא אומר שהם עשו דבר נכון, חוץ מזה שברור שהושפענו מהנוצרים, אבל זה לא מתיר לנו לעבור על איסור דרבנן.
- ציטוט: "קול באישה ערווה הוא איסור מדרבנן", הוא אשר אמרתי בתגובה מספר 9, הרבנים שינו את התורה/התנ"ך. יש לנו חובה לשמוע לתקנות של הסנהדרין, "לא תתורו מדבריהם ימין ושמאל".
אם אלוהים בתורה לא חשד שקולה של האישה היא ערווה (תזכור ש"ערווה" הוא איבר המין), למה רבנן צריכים לחשוב כך. ברור שקול באישה ערווה בא לומר שיש על זה איסור כמו בערווה אבל לא אותה רמת איסור, ואני אמרתי שחכמים אסרו בהתאם לתקופה.
כנראה שהיו להם מניעים זרים, אינטרסים פוליטיים וכדומה. על סמך מה אתה מבסס את זה?
ואם לטענתך, "הפריצות באותה תקופה הייתה קשה", למה כיום לא מתקנים את התקנה ההיא, הרי כיום קולה של האישה לא מהווה גירוי מיני (אולי רק אצל החרדים?). לא הבנתי.
הרב עובדיה (וכן רוב הרבנים הספרדים) האזינו לשירת נשים ובמיוחד לזמרות הערביות, כמו אום כולתום).
- בקשר לאופנוע - הכול עניין של חינוך.[font] לא חושב שאתה יכול לסמוך על בחור בן 16 שלא יסע באופנוע אם תיתן לו. [/font]
לא ידוע לי על ילדים מחונכים שבאים מבית טוב, שהם רוכבים על אופנועים ללא רישיון או נוהגים במכונית ללא רישיון. הם יודעים (מתוך החינוך שקבלו) שזו עבירה והיא אסורה לפי החוק וגם לפי הבנתם האינטלקטואלית.
- ציטוט: "בדרך כלל ההגנה לא יכולה לסנן רק סרטונים מסוימים ביוטיוב אז היא חוסמת הכול" - זה ממש לא נכון.
בהחלט ניתן לחסום ביוטיוב רק את הסרטים שעוסקים באלימות או במיניות אלימה או כל קטגוריה אחרת, שלא יעבדו עליך ושלא יספרו לך את הכזבים האלה. לא נכון, לא ניתן לסנן דברים מסוימים ביוטיוב, ואגב ההגנה הכי חזקה משתמשת בהודים שמסננים והם פותחים כל דבר רק עושים עקסים על תמונות או סרטונים, כך שזאת הוכחה שההגנות שמצאו את השיטה לפתוח הכל בהחלט עושות את זה. חוץ מזה שאם הרעיון הוא להגביל אותנו למה ההגבלה הזאת דווקא ביוטיוב?
- להערכתי, הסיבה האמתית לחסימה המלאה של הסרטונים היא פוליטית ובעיקר כדי שהנוער החרדי (וגם המבוגרים) לא יהיה חשופים לאמת העובדתית - למדע ושתמיד יהיו נתונים לחסדיהם של הפטרונים שלהם. ובכן ההגנה שלי פותחת למשל את מכון דווידסון או כל דבר שקשור למדע ואפילו לאבולוציה, היא מגבילה רק דברים שקשורים לפריצות.
זוהי בעצם עבדות מודרנית.
אין עם כמונו!!
יחד ננצח
יחד ננצח