(04-12-2021, 09:56 PM)ארי סמואל כתב: האכלת יד= בן אדם האכיל אותם בדייסה.תודה על חידוד ההבדלים, מתברר שלא ידעתי את ההבדל הזה...
מחוברת= מורגל לבני אדם, עולה על היד (לא רק של המוכר), נותן ללטף וכו'...
יכול להיות שהם האכלת יד אבל זה לא מספיק.
אני מניח שהתכוונת שאתה רוצה לחברת אותם ובשביל אתה צריך להרגיל אותם לקרבה שלך ולמגע שלך.
תתקרב אליהם לאט, תדבר אליהם, תפתח את הכלוב ותן להם להתרגל לסביבה החדשה שלהם ותלמד אותם "עלה" ו-"רד".
אל תגזור להם את נוצות התעופה, זה גורם להם חוסר ביטחון, ניוון שרירי התעופה ובעצם, נכות שאנו גורמים להם ואין לנו את הזכות!
מספר התוכים שברחו כשהם גזורים ומספר התוכים שברחו עם נוצות מלאות כמעט זהה, אם אתה מביא תוכי אתה אחראי לגדל אותו ולא להפוך אותו לנכה במקום פשוט לסגור את החלונות כשהוא משוחרר.
איך הגיע לשם סלוטייפ?
כדאי שתכתוב את התפריט שלהם ותצלם את הכלוב שלהם מכמה זוויות.
אז לפי מה שאני רואה הבוקר אחד מחוברת ואולי אפילו האכלת יד אבל הוא עדיין פוחד, השני בכלל לא מוכן לעלות על היד שלי אז אני לא יודע אם הוא מחוברת ופוחד או שהוא בכלל לא מחוברת.
אני לא מתכוונן לגזור להם כלום וגם לא ביקשתי מהמוכר לעשות את זה פשוט הם לצערי הגיעו ככה...
לגבי הסלוטייפ אני עכשיו יוצא לחנות חיות להוציא להם את זה ולפי מה שהבנתי מהמוכר בכפר עושים את זה גם כדי למנוע תעופה בדומה לגזירת נוצות.
תודה על הטיפים איך להרגיל אותם מקווה שלאט לאט יפחדו פחות.
(04-12-2021, 10:03 PM)צבי דגן כתב: ראשית, תמיד טוב שווטרינר יבדוק אותם וגם ייתן לך תעודת בריאות (אם לא קבלת מהמוכר).לפי מה שאתה כותב אז אולי הם פחדו בחושך כי זה מקום חדש. (לא היה רעש אז לא רואה סיבה אחרת)
תוכים לא אמורים לפחד בחושך, אלא אם יש גם רעש בסביבה.
אסור לגזור לתוכים את הנוצות, ראה כאן: למה אני מתנגד לגזירת נוצות התעופה?
על דבק צלוטייפ בנוצות אני שומע בפעם הראשונה, תשאל את המוכר מה תפקיד הדבק הזה?
אם שנית שני תוכים אני מניח שהתכוונת שיהיו זוג - זכר ונקבה לצורכי רבייה, נכון?
אם לא, למה קנית שני תוכים?
מה פירוש "איך להפוך אותם להאכלת יד", בני אדם מאכלים ביד רק גוזלים והתוכים שלך כבר לא בגיל שיש צורך להאכיל אותם ידנית.
ואם התכוונת איך לחברת אותם, זה סיפור אחר שכן היית צריך לקנות אותם כשהם כבר מחוברתים לפחות ברמה בסיסית.
חבל שלא התייעצת לפני הקנייה, זו שגיאה חמורה לקנות תוכים לפני שמתייעצים.
לגבי הנוצות ברור שאני לא אגזור לצערי הם הגיעו ככה.
אכן התכוונתי לזוג - זכר ונקבה, אם כי פחות חשוב לי שיביאו דורות נוספים לעולם ורק רציתי שיהיו חברה זה לזה כי אני לא תמיד בבית ולא רוצה שהתוכי ישאר לבד.
התייעצתי לפני הקנייה רק שלא הכרתי את הפורום כאן אבל אני חוזר שוב שקניתי אותם בכפר וברמה האישית קשה לי להאמין למוכר אז כרגע אני לא באמת יודע מי התוכים שרכשתי ואם באמת הם מחוברתים או לא.
תודה רבה על הייעוץ