(04-07-2021, 09:58 PM)צבי דגן כתב: תרשה לי להתחיל בשאלה: למה אתה עושה את הטעות שרובם עושים - קודם קונים את התוכי ורק לאחר מכן שואלים שאלות?
טוב היה אם היית מתכונן היטב לפני הקניה, כי אז הייתי מנחה אותך למשל - לא לקנות תוכי שגזרו לו את נוצות התעופה.
בד"כ לא תדע אצל תוכי שגזרו לו את נוצות התעופה אם הוא מחוברת ובאיזו רמה.
פעמים לא מעטות, הסוחרים מנסים להטעות את הקונים הפוטנציאלים, מוכרים להם תוכי שאינו מחוברת, לאחר שגזרו לו את נוצות התעופה.
תוכי כזה הוא חסר ביטחון ומפוחד ולכן יעלה על האצבע, יישאר שם ולא יעוף, לא בגלל שהתוכי מחוברת אלא בגלל שהתוכי פוחד או לא יכול לעוף כי גרמו לו לנכות שלא מרצונו.
אישית, אני מאוד מתנגד לגזור לתוכי את נוצות התעופה ואם מעניין אותך להרחיב בנושא הזה, קרא כאן: למה אני מתנגד לגזירת נוצות התעופה?
התייחסות לנקודות לפי הסדר שכתבת:
- הוא אצלך רק ארבעה ימים ועדיין לא התרגל אליך ולסביבה החדשה ולכן, כדאי מאוד שלא תלחיץ אותו ואל תכריח אותו לעשות דברים כנגד רצונו.
- אם התוכי נרתע ממך, סימן שהוא לא מחוברת ברמה גבוהה ולכן אל תיגע בו לפחות עד שתרגיש שנוח לו איתך.
- ביום הראשון היה אפתי, זה מובן מאליו, הוא לא רק היה אפתי אלא גם מבוהל ומנסה ללמוד את הסביבה החדשה שאליו הגיע.
תזרום איתו ואל תצפה ממנו שכבר יהיה חבר שלך.
- התוכי עולה על הכתף ולא מוכן לרדת משום שהוא פוחד.
הוא מצא את המקום הגבוה ביותר שהיה יכול לעלות עליו כדי שהטורפים לא ישיגו ולא ימצאו אותו (בטבע הוא היה מטפס על אחד הענפים הגבוהים שבעץ).
- הוא לא מוכן לחזור לכלוב שלו - למה שירצה לחזור לכלוב, הרי הוא לא מכיר את הכלוב, לא מכיר את הסביבה והוא חושש.
אם האוכל משכנע אותו, תמשיך כך בתקווה שיקשר בין האוכל לבין הכניסה לכלוב ויבין שהכלוב הוא מקום טוב שבו מקבלים אוכל.
- שום דבר הוא בלתי הפיך במיוחד כשמדובר בפרחון צעיר - הכל הפיך ובכל זאת, לא כדאי לעשות יותר מידי טעויות.
- אחד הדרכים ליצור קשר טוב עם התוכי הוא בעזרת מזון שאהוב עליו.
דרך נוספת היא ללמד אותו תרגילים אבל רק לאחר שיצרת את הקשר ההתחלתי והתוכי סומך עליך.
בעוד כשבועיים תבקש ממני להנחות אותך איך ללמד אותו לעלות על האצבע בפקודה.
- אם התוכי נרדם במשך היום, זה סימן לא טוב: האם מדובר בעייפות, או במחלה?
בכל מקרה, אתה צריך לדעת שתוכי זקוק ל- 12-14 שעות שינה בתנאי חושך ושקט.
- אין צורך במתקן שיוף לעומת זאת הוא כן זקוק לאבן סידן ועדיף - סבידה (שלד של דיונון).
- חקרת הרבה באינטרנט? - חבל שלא נכנסת לפורום לפני הקנייה.
- מיד תקבל הצעה לתזונה מאוזנת עבור התוכי שלך.
תודה רבה על התשובה המפורטת.
אני יודע שחבל שלא נכנסתי לפה לפני שקניתי אבל את מה שקרה כבר קרה ואני מנסה ללמוד תוך כדי תנועה..
כשאני פותח את הכלוב הוא ישר יוצא החוצה ומחפש אותי מחפש לבוא אלי אני לא נוגע בו בניגוד לרצונו.. כל הפעמים זה כי הוא מגיע אלי.
איך אני בעצם בונה איתו את הקשר לאט לאט אם כשאני פותח את הכלוב הוא ישר קופץ ובא אלי?