(07-26-2018, 11:12 PM)צבי דגן כתב:אני לא בעד גזירת נוצות תעופה, ואני חושב שהתוכית שלי מדהימה כשהיא משוחררת כשהיא יכולה לעוף (שלא לדבר על היופי המדהים הזה כשהיא עפה, אבל זו באמת מחשבה אגואיסטית), אבל אני חושב שיש מחשבות שאולי נראות קטנות ולא חשובות מכדי להטיל מום בחיה אבל בעיניי אנשים מסוימים זה בין לגזור לבין לגרום לחיה לחיות באומללות כי ישאירו אותה בתוך הכלוב כי יפחדו שהיא תצא ממנו.(07-26-2018, 10:55 PM)אהבת חיות כתב: צבי אני שמעתי על לא מעט אנשים שבאו לווטרינר אחרי שהתוכי שלהם נפצע כי הוא נתקע בדברים בבית כי לא ידע לעוף ולעצור את עצמו,
זה רק מחזק את מה שאני טוען, אם לא היו גוזרים לו את הנוצות הוא יכל לעוף ולעצור את עצמו לפני שפגע בחפצים בבית.
למיטב ידיעתי אלה היו תוכים לא גזורי נוצות תעופה שהבעלים רצו לגזור בגלל הפחד שהם נתקלו ונפצעו.
שמעתי על הרבה סיטואציות של אנשים שפחדו בביתם שלהם מהתוכי כי הוא תקף אותם כשהוא עף בבית כי שיקרו להם שהוא מחוברת
אין לי אלא להצטער על שיש אנשים לא הגונים, אבל זו לא סיבה מספקת כדי לגזור את הנוצות.
מלבד זאת, אני מטיל חלק מהאשמה גם על הקונה שלא בדק היטב את התוכי לפני הקנייה.
ובנוסף, אני בספק שתוכי יבוא ביוזמתו ויתקוף את המגדל כך סתם מבלי שהמגדל ניגש אליו באופן שגוי ומתגרה, כך שהתוכי פירש את זה כתקיפה של המגדל ואז יש לתוכי אל הזכות להגן על עצמו.
אני בטוח שאם התשובה הייתה חד משמעית כמו שאתה מציג אותה אז הרבה תנועות להצלת חיות היו מתנגדות וזועמות על מה שבתי גידול עושים, ושוב אני לא אומר שאני מסכים עם זה!!!
מי אמר שהם לא עושים את זה?
העניין הוא שהם לא ממש מבינים את נושא "גידול התוכים" ולא שמים לב שהנוצות גזורות וחושבים, כמו רבים אחרים, שזה נעשה לטובתו של התוכי.
כן, האגודות האלה מדברות בעיקר על התעללות בכלבים וחתולים ועל - עופות וחיות המשק ופחות חושבים על תוכים וזאת להערכתי בגלל בורות - אי ידיעת הנושא.
אם היית מכיר אותי היית מבין את אהבתי העצומה לחיות, ואם יש מישהו שלא ירצה בשום צורה לפגוע בחיות זה אני.
אני משוכנע במה שאתה אומר ויודע שלא במקרה קראת לעצמך "אהבת חיות"
וכמו שכתבתי הפתרון הלא אידאלי החד פעמי הזה יכול להיות ההבדל בין חיים טובים במידת האפשר לתוכי לבין חיי אומללות.
אני לא מסכים עם הפתרון הזה אני חושב שאם מגדל (כוונתי למוכר) יבוא ויסביר יותר לאדם שהולך לגדל את התוכי לשארית חייו (בתקווה שלא יזרוק אותו כשלא יבוא לו יותר לגדל את התוכי) איך לגדל בצורה מיטבית,לא יצטרכו חיתוך נוצות אבל כרגע זה לא קורה אז לפחות כאלה שמגדלים בביתם לומדים לבד מה נכון להם ומה לא.
אתה צריך להבין כיוון שאני יוצא עם התוכית שלי לא מעט, אנשים מדברים איתי על הבעיות שיש להם ואני רואה את חוסר המידע הקיים אצלם ולפעמים הטלת המום הזמנית נותנת פתרון לטווח הארוך ללמוד איך להתייחס לתוכי.