07-26-2018, 10:15 PM
- אפשר להרגיל אותו גם בלי לגזור לו את הנוצות.
כשאתה פותח את הכלוב הוא לא מיד קופץ החוצה, שהרי אתה עומד ליד הכלוב וחוסם לו את הפתח ע"י הגוף שלך.
מלבד זאת, אתה סוגר את החלונות והדלתות.
תוכי חדש ומחוברת ברמה גבוהה לא מיד עף בחדר שלא מוכר לו.
- ציטוט: "רק בהתחלה,לא מעבר לכך!", זה בדיוק העניין, התוכי זקוק לנוצות האלה גם בהתחלה, כשהוא צעיר, כדי לחזק את השרירים שלו וללמוד לעוף.
לכשיתבגר, הוא יתקשה לעשות זאת.
- ציטוט: "יש מעט מאוד אנשים שבאמת יודעים לעשות את זה בדרך הנכונה" - בשביל זה קיים הפורום.
רוב המגדלים החדשים עושים טעויות רבות, אחת מהן היא שהם קונים את התוכי ורק לאחר מכן מתחילים לשאול שאלות וללמוד כיצד לטפל בו.
כמובן, שזה צריך להיעשות בדרך הפוכה - לא קונים את התוכי לפני שאתה לומד בדיוק איך להתייחס אליו.
- ציטוט: "בדיוק כמו שלפני שמביאים תינוק חדש הביתה מבית החולים מכסים את שקעי החשמל" - אתה ממש צודק.
אבל האם תגרום לתינוק להיות נכה כדי שלא ילך אל המקומות המסוכנים? - ברור שלא!!
אותו הדבר צריך להתייחס גם אלך התוכי.
- ציטוט: "וגם הרבה וטרינרים חושבים על חיתוך נוצות" - וטרינרים יודעים בעיקר לטפל התוכים מבחינה רפואית ופחות יודעים לטפל בהתנהגויות שלו.
נכון שהדרך הקלה יותר היא לגזור נוצות, וכיום יותר ויותר וטרינרים לא יעשו את זה.
חבל שחלק מהם נעתר לבקשות של הלקוחות ולא עושה את מה שצריך לעשות.
זה מזכיר שרופאים רבים נותנים אנטיביוטיקה לבני אדם גם כאשר זה לא הכרחי ורק בגלל שאלו הן הציפיות של הלקוחות.
בתקופה האחרונה, הנוהג הזה הולך ונכחד.
אני מקווה שכך יהיה גם בעניין קיצוץ הנוצות.
- ציטוט: "האם הדרך הנכונה שאתה טוען יכולה להתאים לכולם?" - אם כולם ינהגו כפי שציינתי בסעיף מספר 3, הרי שהדרך שלי תתאים לכולם.
מלבד זאת, תחשוב מה עומד על כף המאזניים, הרי קיצוץ הנוצות לא מקדם אותנו לשום מקום ולא מוריד את הסיכויים שהתוכי יברח.
- ציטוט: "אם חושבים על טובתו של התוכי אז כנראה זה בטבע" - אתה צודק, אבל לפחות בא נשאף לטוב ביותר, בא נדאג לטובתו של התוכי ולא רק לנוחיותו של המגדל.
- ציטוט: "האם כולנו אכזריים ולא אוהבי חיות בזה שאנחנו מחזיקים בביתנו תוכים?" - ברור שלא, שהרי אנחנו לא צדים את התוכים בטבע אלא מגדלים תוכים שבקעו בשבי.
רוב התוכים האלה לא ישרדו בטבע.
- יש לנו הצדקה לגדל תוכי רק אם נעשה את המרב והמיטב עבור התוכי ונשתדל לתת לו את התנאים הקרובים ביותר שיש לו בטבע.
- אם לא ננהג כך, המצפון שלי לא יהיה נקי. לכן אני כמנהל הפורום, משתדל להנחיל את השקפת עולמי זו גם לאחרים.