07-26-2018, 09:32 PM
(07-26-2018, 12:05 PM)צבי דגן כתב:(07-26-2018, 11:39 AM)אהבת חיות כתב: אבל ביחד עם זאת אני יודע מניסיוני הפרטי ומאנשים אחרים כשמביאים תוכי חדש הביתה (בעיקר כשמדובר בתוכי ראשון) שמתחיל להתעופף בבית, אבל לא יודע להתמצא בשטח הוא נתקע בכל מיני דברים והבעלים לא יודעים להתמודד עם העניין.לדעתי, זו איננה סיבה מוצדקת לקיצוץ הנוצות.
זו הפעם היחידה לדעתי שאפשר להגיד שיש לה סוג של הצדקה.
וזאת משום שאתה לא אמור לשחרר תוכי חדש בבית לתעופה חופשית ללא השגחה.
יש ללמד אותו ולהרגיל אותו לסביבה החדשה באופן הדרגתי.
יש דרך לעשות זאת באופן נכון ולא ע"י גרימת מום לתוכי.
ומה בעניין הסיכויים שלו לברוח מהחלון? הרי גם אחרי גזירת הנוצות, התוכי עדיין יכול להיבהל ולקפוץ מהחלון ואז, בגלל חוסר היכולת שלו לעוף, הוא ייטרף ע"י החתול הראשון שיפגוש?
תוכי שפותחים לו את דלת הכלוב כדי להתקרב אליו או כדי לעשות משהו בתוך הכלוב יכול להבהל ולברוח מחוץ לכלוב.
מרגילים אותו כשהוא חתוך נוצות תעופה רק בהתחלה,לא מעבר לכך!!! יש מעט מאוד אנשים שבאמת יודעים לעשות את זה בדרך הנכונה אם בכלל יש דרך כזאת בטח לא כשמדובר בתוכי הראשון שלך.
עניין הבריחה מהחלון הוא עניין נוסף שאנשים צריכים לשנות מחשבה לגביו,בדיוק כמו שלפני שמביאים תינוק חדש הבייתה מבית החולים מכסים את שקעי החשמל ומגנים במקסימום האפשרי כדי שלא ייפגע,כך צריך לעשות עם תוכי וחלק מהעניין הוא להבין שלא פותחים חלונות כשהתוכי מסתובב חופשי בבית.
אני אולי נאיבי אבל עדיין רוצה לקוות שוטרינרים (לפחות רובם) רוצים בטובת התוכי ולא בפגיעתו,וגם הרבה וטרינרים חושבים על חיתוך נוצות.
בחשיבה הזאת שלי אין בי שום רצון לפגוע בצורה כזאת או אחרת בתוכי אבל האם הדרך הנכונה שאתה טוען יכולה להתאים לכולם???
אם חושבים על טובתו של התוכי אז כנראה זה בטבע, עובדה בעייתית קצת בהבנה שלכולנו היו או קיימים כרגע תוכים,האם כולנו אכזריים ולא אוהבי חיות בזה שאנחנו מחזיקים בביתנו תוכים???