11-01-2020, 02:51 PM
(11-01-2020, 10:52 AM)אייל כתב: הערך בהנבטה הוא בהפיכת ההרכב הכימי מפחמימתי לחלבוני, זה אולי הפתרון הבריא ביותר, האידיאלי לחלבון שמקורו אינו מן החי.
תהליך המרת הפחמימה לחלבון ככל שאני יודע ומבין מתרחש בעיקר במשפחת הקטניות הענפה, שגם ללא הנבטה מכילה כ10% חלבון, בתהליך ההנבטה כח הפריצה של הנבט דורש חלבון וכך הטבע משנה את ההרכב ל30-40% חלבון.
עד כאן, אני מסכים איתך.
מכאן שמדובר בתחליף לביצה, בשר, דגים לבני אדם וגם לתוכים.
בכל זאת יש הבדל בין חלבון מן החי לבין החלבון מהצומח.
אני לא בטוח שיש ערך להנבטת זרעים, לא שמעתי על זה.
אולי זרעים זה השרייה וקטניות להנבטה, לא מכיר בזרעים בכל מקרה.
בשני המקרים מתחוללים שינויים כימיים בחומרי התשמורת שאותם אפשר לנצל לטובת התזונה של התוכים.
לצורך ההנבטה אנחנו משתמשים במנבטה ייעודית, שזה כלי פלסטיק, מחורר, שהמים שזולפים מלמעלה עוברים דרכו ואינם מצטברים, הוא מחורר מכל הכיוונים כך שמאפשר כניסת אויר כל הזמן, מידי פעם זולפים מים חדשים, ניתן להרטיב נייר סופג ולהשאיר עליו כמכסה בין לבין.אני לא מכיר את המנבטה הייעודית, אשמח לראות תמונות.
אני משתמש בכלי גדול (כמו דלי) עם מים שבהם אני מזרים אוויר בעזרת משאבת אוויר חזקה (שתי יציאות) של אקווריום.
כך אני מחמצן את המים ומאפשר את טפיחת הזרעים וגם את הנביטה.