09-12-2020, 09:52 PM
(09-12-2020, 09:40 PM)צבי דגן כתב:אני מגדל כבר תקופה של כמה שנים תוכים,הם לימדו אותי כמה דברים 1.ללמוד להקשיב לרצונם(09-12-2020, 09:14 PM)אהבת חיות כתב: לא בטוח שאתה זוכר אבל פתחתי לא מעט שרשורים לגבי הקוקטיילים שלי.
תמיד כדאי להזכיר שוב.
הם לא יכולים להתעסק עם הגוזלים שלהם כיוון שהם לא ממש מתעסקים אחד עם השנייה בכדי לעשות אותם ובטח שלא התעניינות בתא ההטלה.
אתה בטוח שיש לך זכר ונקבה?
כן, אני בטוח, עשיתי בדיקת זוויג.
בני כמה הם?
הכלוב הוא כלוב רבייה לא גדול במיוחד אבל גם לא ממש קטן עם תיבת קינון, אין תוכי נוסף (תנסה להיזכר לגבי בעיה שכתבתי באחד השרשורים שהקוואקרים שלי פלשו להם לתוך הכלוב).
ההסבר לחיזוק הקשר ביניהם ביחד עם חיזוק הקשר איתי (גם על זה פתחתי שרשור) שהבנתי שבמקרה הנוכחי למרות שזה נשמע קצת מוזר זה הולך ביחד ככל שאני מתאמץ לחזק את הקשר איתי הם גם מחזקים ביניהם את הקשר.
אתה מבין, שבזמן שאתה מתעסק איתם, אתה בעצם מפריע להם בקשרים בניהם, מפריע לחיזור ולהזדווגות, מפריע להם בבניית הקן ומפריע לכל התהליך הרבייה.
אם אתה בטוח שיש לך זוג, תנסה במשך כחודש שלא להפריע להם ונראה אם הם יתחילו בתהליך הרבייה.
האמת שעשיתי את הניסיון הזה למשך תקופה דיי ארוכה ומהרגע שאיפשרתי להם להיות אחד עם השניה בלי "הפרעה" שלי זה בדיוק הזמן שהם התרחקו אחד מהשנייה, לפני כן הם סינצו אחד את השנייה.
לפי מה שהבנתי הייתה האכלת יד אבל בגלל שהם עברו לווליר החיברות נהרס.
הם גדלו ביחד עם עוד לא מעט קוקטיילים מהרגע שבחרתי את שניהם הם אצלי.
לא נהוג לגדל תוכים בלהקות לאחר שהואכלו ידנית בידי בני אדם. כך שנראה לי שמה שסיפרו לך הם לא ממש דברי אמת.
להערכתי הם קרובים לשנתיים.
למה לא הרגילו אותם למגוון מזונות אני לא יודע, כרגע אני מנסה להרגיל אותם לכופתיות איטי אבל אני מקווה שאצליח הייתה תקופה שאכלו גם תפוח אבל הייתה רגרסיה מאז שהבאתי את הקוואקרים.
גם עובדה זו (שלא הורגלו למגוון מזונות) מחזקת אצלי את ההרגשה שמדובר בתוכים פראים.
אנסה להסביר את הבלבול הזה.
כיוון שאני אדם שרואה את טובת החיות שלי קודם כל, אז אני חייב להבין מה באמת הכי טוב בשבילם אבל ביחד עם זאת (וזה לא נוגד) אני חושב שלהעביר אותם תהליך חיברות יכול לעשות להם טוב ואני לא אדם שמתייאש מהר (מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי).
אני מבין את הגישה שלך, אבל אתה צריך להבין שלא תמיד ניתן לעשות זאת במקביל.
אם אתה מעוניין בגוזלים, ייתכן שתצטרך לאפשר להם להתרבות ללא הפרעות מצידך, ולאחר שיהיו גוזלים, תוכל להמשיך בתהליך החברות.
2.אין באמת חוקים אצל בעלי חיים וכל פרט מאוד שונה כמו שאצל בני אדם לכל אחד יש אופי משלו (למרות שגם אצל בני האדם מנסים להכניס אותם לקוביות)