07-08-2020, 09:48 PM
(07-08-2020, 09:20 PM)צבי דגן כתב:
- תתחדש על הרכש החדש.
- התוכי שלך עדיין לא התרגל לסביבה החדשה.
בינתיים, אל תעשה כלום, אל תלחיץ אותו ותאפשר לו להסתגל לביתו החדש.
- לעניין התזונה, זה התפריט המומלץ:
כופתיות בגודל שמתאים לגודל התוכי - מזון בסיסי שיהיה זמין כל יום.
תערובת זרעים יבשה, שמותאמת לגודל התוכי - שלוש פעמים בשבוע.
תערובת זרעים/קטניות מושרים למשך 24-48 שעות, תוך החלפת המים כל 3-4 שעות - 1-2 פעמים בשבוע.
בנוסף לזרעים היבשים הרגילים, התערובת תכיל גם מגוון רחב של זרעים נוספים, כמו: שעועית, חומוס, אפונה, סויה, שעורה, תירס, דוחן לבן, שיבולת שועל, אורז מלא, דורה, חיטה, מאש, חריע, כוסמת, עדשים. (לא חייבים את כולם)
ביצה קשה (כולל הקליפה) או מזון ביצים (שקונים בחנות) - 1-2 פעמים בשבוע, רבע ביצה בכל פעם.
חשוב לתת ביצה קשה או מזון ביצים בעיקר לתוכים שנמצאים בתהליך גמילה או בעונת הרבייה, ותוכים שמאכילים גוזלים.
מזון הביצים מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים, יש לו מרקם רך מה שמקל לעיכול ע"י הגוזלים.
ניתן לפזר את מזון הביצים על מזון לח (כמו פרות, ירקות או השרייה/הנבטה) ומגישים לתוכים.
מזון ביצים יש לאחסן בכלי הרמטי במקרר.
ירקות ("חיים") מסוגים שונים, כמו: ברוקלי, פלפלים מכל הצבעים, גזר, סלק, קולורבי, עלי ביבי, כרובית, פלפל חריף, קישואים, נבטים וההשריה - כל יום ירק אחר.
מעט פרות (אצל תוכים ממשפחת הלורים יש להרבות בפרות).
כשאתה נותן תפוח עץ זכור להוציא ממנו את הגרעינים כי הם רעילים לתוכי.
אבן גיר או סבידה - זמין כל הזמן.
מים טריים - להחליף בכל יום.
אסור לתת: אבוקדו (רעיל לתוכים), אלכוהול, בצל, שום, חציל, שוקולד (רעיל לתוכים), תורמוס, אוכל מתובל, בצל, עגבנייה, משקאות מתוקים או חריפים תפו"א, פטרוזיליה, קפה, בלוטי אלון, ערמונים, בוטנים מצופים, תערובות פיצוחים למיניהן, חטיפים (במבה, ביסלי וכדומה), ביסקוויט, לחם, מזון מומתק וכל מזון מעובד (כמו במבה, בסלי, שימורים וכדומה).
אסור לתת שקד מר (קטן ורחב יותר ביחס לשקד רגיל) – מכיל ציאניד. מסיבה כלשהי שקדים מרים נפוצים בתערובות לתוכים גדולים, במידה ונמצאו, יש להוציאם.
כמו כן, לא לתת לתוכי מזון שהוכן עבור בני האדם - הוא מכיל כמויות גדולות מידי של תבלינים (במבה, ביסלי , דוריטוס וכדומה) וכן - משקאות לא טבעיים (קולה, ספרייט, סודה וכדומה).
- שים לב, תוכים שלא הורגלו למגוון מזונות מגיל מאוד צעיר, יתקשו להתרגל אליהם בגיל מבוגר.
זה לא אומר שצריך לוותר, תמשיך להציע להם עד שיטעמו ואז הם ימשיכו להעז ולאכול.
לגבי הכופתיות, האם אפשרי להשרות במים חמים ואז לחכות קצת ולהגיש? זה מה שעשיתי לתוכי הקודם שלי בשביל שיהיה קל לו ללעוס ולאכול
יש לך המלצה על איזה אבן מומלץ או זה לא משנה כל כך?
איך אני מכין ומאיפה אני מביא את התערובת הקטניות המושרת? בנוסף לאוכל שקיבלתי מהמגדל, קניתי עוד קילו של מזון מלא של חברת RIO לציפורים בינוניים. איך לשלב את זה?