- כתבתי 100-200 אזרחים למיליון איש זאת אומרת כשלוקחים בחשבון כמעט 10,000,000 אזרחים בארץ אז צריך 1,000-2,000 מתנדבים
במידה ויחליטו לעשות זאת אני בטוח שתהיה כמות גדולה פי עשר של מתנדבים אם לא יותר.
- מוציאים מנות דם לאחר הוצאת מנת הדם מפרידים אותה למרכיביה פלסמה, טסיות וכדוריות שלכל אחד מהמרכיבים יש שימוש.
לא מחזירים את הטסיות וכדוריות הדם בחזרה לתורם זה מסוכן ועלול לגרום לקריש דם.
השילוב של כימות PCR ביחד עם בנק הפלסמה יאפשר הערכה מדויקת הרבה יותר של כמה פלסמה לתת לכל חולה במצב בינוני ומעלה כדי להוביל להחלמה מהירה
כרגע יחס החולים/מחלימים הוא: 10 ל-1 זאת אומרת שעל כל 10 חולים יש אדם אחד שהחלים אם חצי מהאנשים שיחלימו יתרמו דם לצורך פלסמה ניתן יהיה לשטח משמעותית את העקומה.
הטיפול בפלסמה או דם ממחלימים קיים יותר ממאה שנה ואני לא ממציא משהו חדש רק מעלה רעיון לשיטה שתאפשר הגברת היעילות שלו.
ובמילים יותר פשוטות המטרה היא הגעה לחסינות "עדר" במהירות האפשרית תוך הקטנת העומס על בתי החולים ועל הכלכלה.
כרגע המדיניות הנוכחית בעייתית משתי סיבות:
- הנזק הכלכלי כבר עכשיו הוא אדיר ויחמיר יותר, נזק כלכלי מוביל לנזק חברתי וכל זה מוביל למתים מיותרים.
כשאין תקציב לתרופות וציוד רפואי אנשים ימותו גם ממחלות פשוטות, ובמשברים כלכליים יש מוות עקיף נוסף וכל זה יכול לגרום ליותר הרוגים מאשר הקורונה.
בנוסף לכך הפחד מהידבקות בקורונה גורם לאנשים עם בעיות רפואיות להתרחק מבתי החולים גם כשיש להם בעיה קשה ואז הם מתים סתם.
לדוגמה רק אתמול מתו שלושה מבוגרים מהתקפי לב כי פחדו להגיע לבתי חולים ועד שהם הגיעו היה מאוחר מידי.
- מדיניות הסגר יעילה רק כל עוד מחזור החיים של הנגיף קצר משמעותית מה שמאפשר הכחדה שלו תוך זמן קצר במקרה של קורונה זה לא המצב.
הסגר הנוכחי אמור "לקנות" קצת זמן למערכת הבריאות אבל ברגע שיוסר תתחדש ההדבקה ואז נאלץ לשוב ולהטיל עוד פעם סגר ולא בטוח שהפעם נצליח לטפל בהכל.
ברגע שיש מספיק פלסמה ניתן לטפל בכל החולים שצריך באמצעות פלסמה ותרופות אחרות וכך להקטין את העומס על הצוותים הרפואיים
ואז כל אחד שמחלים יכול לתרום דם ולמעשה מהווה מקור נוסף לפלסמה כך שלא יהיה צורך במתנדבים נוספים בו זמנית.
ברגע שבנק הפלסמה הוקם מתחילים בשחרור של הסגר בהתחלה כל מי שמתחת לגיל 45 ולאחר מכן במרווחים של שבועיים עד שלוש קבוצת גיל נוספת וכך נקטין את הנזק הכלכלי/חברתי האדיר מצד אחד ומצד שני נגיע לחסינות עדר מהר.
ברגע שנגיע לחסינות עדר לא יהיה צורך יותר בהסגר לכלל האוכלוסייה ולמעשה בדומה לחיסון שניתן לאוכלוסייה הנגיף כבר לא יוכל להתפשט ולהדביק אנשים נוספים וכך נגיע להכחדה שלו בארץ.
צריך להבין שחיסון נמצא במרחק של שנה לפחות אם לא יותר, עד שיסתיימו הניסויים ויעבור אישור ועד שיגיע ליצור המוני ולא נראה לי שנוכל לחכות כל כך הרב זמן
בינתיים נראה ששילובי תרופות מסוימות עוזרים מאוד כמו הידרוכלורקווין,אזיטרומיצין ואבץ או קלטרה וארבידול ודומיהם.
בנוסף מסתבר שמחקר שנעשה בתאילנד טוען שחום מעלה את את כמות נוגדני Igg Igm
לא ידעתי שקיים מחקר כזה אבל מגניב לגלות שהוא קיים ומאשר את הרעיון שלי שבכלל הגיע מתורת המשחקים.
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים כלל
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת