(11-16-2019, 04:29 PM)yinon236 כתב: אשמח שתשתף אותנו איך הצלחת להרגיל את התוכי לאזעקת צבע אדום
את דיעותיי על ההתנהלות של גורמי הביטחון וראש הממשלה בנושא אשמור לעצמי, זה עדיף מאשר שאני אלכלך על המדינה.
אבל אשמח לדעת איזה חבר כנסת גר בדרום שחווה את מה שתושבי הדרום חווים. (עמיר פרץ גר בשדרות אני יודע)
פשוט דיברתי איתה על זה עשרות רבות של פעמים. בכל פעם שהייתה אזעקה באיזשהו מקום דאגתי לעדכן אותה, הסברתי לה איפה הייתה אזעקה ומה אנחנו נעשה במקרה ותהיה אזעקה אצלנו בבאר שבע. לפני התרגילים של פיקוד העורף והצפירות של יום הזיכרון עדכנתי אותה כמה פעמים שהולכת להיות אזעקה כדי שלא תהיה מופתעת וגם כדי שהיא תקשר בין המילה "אזעקה" לבין הסירנה המפחידה, ואם הייתי בבית באותו יום הייתי מכניס אותה לתוך החולצה לפני הצפירות/אזעקות כדי שתרגיש מוגנת יותר.
למרות שתוכי זו חיה מאוד אינטליגנטית, אני לא יודע כמה באמת הם מבינים כשמדברים איתם, אבל ברגע שהם יודעים לקשר בין המילה "אזעקה" לבין הסירנה, אפשר להתחיל להרגיל אותם לזה.
ברגע שמדברים איתם הרבה על אזעקות, המוח שלהם פשוט מתרגל למילה הזו וכך גם לסירנה. כי המילה "אזעקה"=סירנה. גם שפת הגוף שלנו זה מאוד חשוב, אם נהיה לחוצים בזמן אזעקה התוכי גם יהיה לחוץ, אם נחייך ונדבר בטון רגוע, גם התוכי יהיה רגוע יחסית.
אזעקת האמת הראשונה שהתוכי שלי חוותה הייתה לפני שנה. זה שונה מהצפירות והתרגילים מכיוון שיש גם את הפיצוצים החזקים של היירוטים/נפילות. התוכי שלי פחדה מהפיצוצים כששמעה אותם לראשונה, אבל לא נכנסה לסטרס בכלל. באזעקה אתמול התוכי שלי הייתה אדישה לגמרי, כנראה היא מרגישה בטוחה יותר בתוך התיק ובנוסף הייתה מסטולית כי זה היה באמצע הלילה.