07-30-2019, 08:07 AM
(07-30-2019, 03:58 AM)גלי כתב: מקווה שהלשלשת תשתפר בלי שום קשר, אני לוקחת אותו לווטרינר בזיכרון כשהוא חוזר מחופשה.האם חשבת כבר איך לקחת אותו לווטרינר מבלי שיתקרר? מבחינת לקיחת דם, אני מציע לך ליצור קשר עם מעבדת קרניאלי ותבקשי שישלחו לך "ערכת בדיקה" שכוללת פד גזה ומחט סטריליים. תעשי את הפרוצדורה בעצמך ותשלחי למעבדה.
כן.. היום כבר קוראת לזה בגדר נס אבל הוא התרוקן לאחר 4 שעות וקצת.
זאת אומרת שפחות האכלה כל פעם וגם שמתי לו מים רתוחים. הוא אוכל הרבה יותר טוב. אם התחלתי ב-6:30 האכלה וב-10:30 נתתי כבר עוד אחת אז אני אוכל להגיע ליותר האכלות ביום, ואולי זה מה שעובד לו. אמשיך לראות את העליה שלו כי זה גם חשוב אבל נראה אולי אצלו עדיף ככה. עושה לו יחס עדין של 1:2.50 ואם אראה שהוא מעכל טוב אוריד ל-1:2
07-30-2019, 09:47 AM
(07-30-2019, 08:07 AM)צבי דגן כתב:(07-30-2019, 07:50 AM)yinon236 כתב: אם לפני האכלה הוא שקל 358.97 ואחר כך הוא שקל 385.51 אז הוא עלה 7% בערך.הוא לא עלה ב-7% אלה אכל 7.39% ממשקל גופו שזה די טוב. תודה על ההסבר, פשוט ב 10% הוא לא עיכל טוב. גלי, אני שמח שיש שיפור, אולי גם בגלל שהמים רתוחים כי אולי לפני זה המיקרוגל השמיד את החיידקים הטובים האחראים לעיכול תקין.
07-30-2019, 12:45 PM
מה אפשר להסיק מזה?
07-30-2019, 12:46 PM
לא אמרת איך תיקחי אותו לווטרינר מבלי שיתקרר.
שאלתי ווטרינר לגבי זה.. אמר אפשר לחמם עם מגבת בלי מזגן ברכב.. אבל לדעתי אעשה מה שעשיתי שקניתי אותו.. אמלא כרית מים חמים כזאת אשים בתוך צידנית קטנה אשים מעל מגבת ועליו את התוכי אסגור חצי מהמכסה וזיכרון זה פחות מ-20 דקות נסיעה. אלך לדר. פלגי .. מאמינה שבחום הזה בחוץ בלי מזגן הרכב עם החימום בחוץ יחזיק מעמד. פלוס נראה עד שיגיע הווטרינר מהחופשה אולי זה יסתדר לו ואז אחכה עד ניצוי מלא.
עדיין הוא לא שש לאוכל כגוזל רגיל שצווח שהוא רעב, הוא אבל מצד שני משחק איתנו הולך אלינו משתובב כמו גוזל רגיל. למעט הלשלשת שהיא מוצקה מעט מהרגיל (היא גם ירוקה בהירה, יש מושג למה ירוק בהיר בדייסה? בקודמת שה היה חום) ואם ימשיך ככה כל 5 שעות אוכל להאכיל לפחות 4 פעמים מה שאני מקווה יעזור לו במשקל. כשאני ממלאת אותו הגבה היא פולט גם באומנת אז אני מאכילה טיפה פחות.
07-30-2019, 05:38 PM
דייסה שונה אז מן הסתם צואה שונה
עכשיו הימים מאוד חמים ובתוך רכב בלי מזגן יותר חם, אז אם הוא יהיה בקופסא רגילה עם חורים זה יספיק לו לדעתי... את יכולה לבדוק מחר מה הטמפרטורה בתוך הרכב?
07-30-2019, 05:41 PM
נכון.. בגלל זה הוא התנשף לי שקניתי אותו.. שכחתי לבדוק חום ברכב ללא מזגן והיה לו את הכרית מים הזאת .. לומדים מטעויות..
אני מתפלא על הווטרינר הזה הרי המגבת לא מחממת, לכל היותר היא תשמור קצת על חום הגוף שלא יתקרר מהר.
ומה יקרה בדרך חזרה? - כבר לא יהיה חום כדי לשמור עליו. לא הייתי סומך על זה יותר מאשר למשך 20-30 דקות. אני ממליץ על צידנית שבתוכה מכניסים כרית חימום שלא צורך חשמל עם אפשרות שהגוזל יוכל לחמוק אל מקום קריר יותר, במקרה שיהיה חם מידי. מאידך גיסא, בימים אלה, צריך לשים לב שלא יהיה לו חם מידי. קחי איך את המד-חום ותצרפי אדם נוסף שיהיה אחראי על גובה הטמפרטורה. למה צריך למהר בביקור אצל הווטרינר? נראה לי שניתן לדחות את הביקור. |
|