לעניין הטמפרטורה באומנת או הטמפרטורה של הדייסה, אני לא יכול לחוות את דעתי משום שאני לא יודע אם ניתן לסמוך על מדי החום שיש לך.
לעניין הכנת הדייסה, תפעלי לפי הוראות היצרן.
אם את מראה את הדף הנכון, מדובר על: על כל יחידה של אבקה תמוססי ב- 2-2.5 יחידות של מים.
תשתמשי בכפיות מדידה ולא בכפיות ביתיות של תה או קפה. המדידות, היחסים, צריכים להיות מדויקים.
היתרון של כפית מדידה (או כף מדידה) הוא הצורה שהיא בנויה: עמוקה, דופן ישרה, ואפשר ליישר את האבקה ולקבל גובה אחיד וכמות מדויקת.
וגם כתוב על כל כפית מהו הנפח שלה
ינון צודק.
הכמויות לא חשובות הן קובעות רק את כמות הדייסה שמתקבלת.
מה שחוב הוא היחס הנכון בין המים לבין האבקה.
שיהיה חלק אחד של אבקה שאותה מערבבים עם שני חלקים זהים של מים.
למשל: כפית מדידה אחת של אבקה מעורבבת בשתי כפיות של מים.
או 5 כפיות של אבקה מעורבבות ב-10 כפיות של מים.
העיקרון הוא לשמור על היחס של 1:2.
07-25-2019, 04:52 PM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 07-25-2019, 08:57 PM על ידי צבי דגן.)
מצויין יש לי את כפית המדידות הללו.. נתתי לגוזל 1:2.5 בהתחלה כן ערבבתי בין שני האבקות ולא רציתי שיהיה אולי סמיך בפעם הראשונה עם שני אבקות.
היא אכל יותר מפעם לפני אני מקווה שזה בסדר.
אולי הייתי צריכה לתת פחות בפעם הראשונה?
בינתים יש לשלשת הוא נינוח אם כי לאחר 3 שעות יש עוד חצי זפק מלא.
נבדוק הלאה.
07-25-2019, 06:07 PM (הודעה זו נערכה לאחרונה: 07-25-2019, 09:02 PM על ידי צבי דגן.)
השעה 9:00 הוא אכל ב-5:00 כפי שציינתי ערבבתי את שניהם נתתי לו יותר מדי מזרקים של cc10 כעצת צבי כי הוא אמר שהסרטון הזפק לא מספיק מלא.
עברו 4 שעות בהם הוא יושן וקם. הוא עושה לשלשת אם כי לא בתדירות כמו בעבר.
נבהלתי כי הזפק חצי מלא והחלטתי לתת לו קצת קמומיל ולעסות לו את הזפק כפי שציינתם.
אחכה היום עד 11:00 אם הזפק לא ריק אני מחליטה היום לוותר על הארוחה יוצא שהוא יאכל רק 3 ארוחות במקום 5 אבל אין מצב שאני יאכיל על הזפק שלא התרוקן.
שמתי מתחת לרשת נייר סופג כדי לעקוב אחרי הלשלשת.
הוא אמנם ער ומשחק איתי אבל מפחדת משום מה.
כל העניין של הזפק הזה משגע אותי.
האם מחר בבוקר או היום ב-11:00 הזפק יהיה ריק להאכיל רק עם נוטרי בירד, או להמשיך חצי חצי?