07-22-2019, 10:17 AM
ציטוט:"אני לא מחכה לשבועות בגב מלאות ממש טיפה מעדיפה פחות מיותר"
לא הבנתי את המשפט הזה!
07-22-2019, 10:17 AM
ציטוט:"אני לא מחכה לשבועות בגב מלאות ממש טיפה מעדיפה פחות מיותר"
07-22-2019, 10:26 AM
חחח סורי ממש לא מובן .. אני לא מחכה לראות בועות בגב מעדיפה להאכיל פחות .. בינתיים הכל נראה תקין .. לשלשת טובה תוכי חם ונעים לו ישן נינוח אוכל כל 4-5 שעות .. זפק מתרוקן טוב כל בוקר .. נוצות גדלות לו ממש מדהים.. אחכה עוד קצת ואעשה לו בדיקת כלמידיה מין וביק אנד פדר.. בגיל חודש אולי
07-22-2019, 10:31 AM
07-22-2019, 10:50 AM
בואו נצא מנקודת הנחה שאני מאכילה אבל לא מפוצצת .. מחכה שירד הזפק ומאכילה שוב .. איך יכולה להיווצר בעיה בזה? ההפך, אפילו אם אוכל פחות אני מחכה לראות שהזפק מתרוקן ומאכילה שוב .. יותר לו לאכל 4 פעמים מיימום ביום וגם 5 לפעמים .. פיצוץ זפק לא בהכרח נכון.. גם ההורים לא מפוצצים להם את הזפק אלא מאכילים אותם לפחות בתדירות גבוהה יותר.. בודקת שקילה , רואה שכל יום הוא במגמת עלייה וזה מה שחשוב לא?
את הבדיקות אני שוחחת לספרד יש להם את כל השלושה .. למעשה כלמדיה ומין התוכי חשובים לי הכי הרבה.. לוקחים מנקה אזניח מעבירים לו בישבן ושולחים לשני הבדיקות .. ביד אנד פדר צורך דם ואני מעדיפה לחכות עם זה
בדיקות לספרד אני ממליץ רק בדיקת מין על ידי תלישת 4-5 נוצות מאיזור הביב.
כלמידיה- לעשות בארץ, רמת אמינות יותר גבוהה וגם בארץ בודקים אם התוכי נשא של המחלה, אני לא יודע אם בספרד גם בודקים, עדיף ללכת על בטוח. את יכולה לעשות דרך מעבדת קרניאלי, ראי כאן (07-22-2019, 10:50 AM)גלי כתב: בואו נצא מנקודת הנחה שאני מאכילה אבל לא מפוצצת, מחכה שירד הזפק ומאכילה שוב. (07-22-2019, 03:33 PM)צבי דגן כתב:אני מסכים עם צבי, בארץ הכי בטוח. גם הם לא ממליצים לפי בדיקת דם, ואם כן אז עושים את זה על נייר הדפסה רגיל, זה לא סטרילי וחסר אחריות(07-22-2019, 10:50 AM)גלי כתב: בואו נצא מנקודת הנחה שאני מאכילה אבל לא מפוצצת, מחכה שירד הזפק ומאכילה שוב.
הבנתי .. אז מציעים בארץ קרניאלי?
בעבר הייתי שולחת לתוכים אחרים למעבדה בספרד. היה לי תוכי אחד שהיה חולה בכלמידיה ואחד שלא חולה, כמובן ששניהם נראו בריאים וישר התחלתי טיפול אצל ווטרינר עם החולה. צבי הכוונה בזיווג - SEX DNA האם זכר או נקבה חחחח, משום מה אני רושמת מילה אחרת ובתצוגה המילה משתנה. פשוט שלושת הבדיקות פה בקרניאלי עולות מאות שקלים בעוד ששם כל שלושת הבדיקות עולות 70 ₪. אתם אומרים שלדעתכם היא לא כל כך אמינה. והתוכי הזה חשוב לי מאוד אז אולי כדאי להשקיע. דיברתי עם ווטרינר מאוד מוכר, מר אילן מזכרון יעקב (הוא ווטרינר של גני חיות, ויש לו ידע ענק בבעלי כנף) הוא אמר לי שהוא שולח למעבדה לספרד והיא מצוינת. הוא רצה לחייב אותי כפול מחיר ויותר אבל באמת מי שקצת מבין בזה יכול לשלוח לבד. האם ביק אנד פדר וכלמדיה הן הבדיקות הכי חשובות לעשות? יש כל כך הרבה בדיקות אחרות פה שקראתי עליהן סלמונלה וכו׳ אבל אני לא רוצה להשתגע בלקיחת כל הבדיקות אז חיפשתי איזה הכי חשובות או קריטיות לעשות. עדכון: קמנו בבוקר , אתמול האכלה אחרונה 10:30 בלילה, התוכי אכל 5 פעמים, עולה במשקל כל יום בין 10-15 גרם האם זה בסדר? צריך יותר? זפק מתרוקן כפי שאמרתי כל 4-5 שעות, מאכילה אותו שני מזרקים וחצי לערך פלוס מינוס עד שאני רואה שהזפק נפוח יפה אבל שוב, לא מפוצץ (השקילה לפני ואחרי יש לערך 20 גרם עליה). לפי מד חום ששמתי בפנים (דגיטאלי כמו שצבי צילם) מראה 34 מעלות (35.5 במדחום האורגנלי של האומנת) הלחות נעה בין 65-70 זה הטמפ' שהגוזל לא מתנשף בה ולא מוציא את הראש החוצה או פותח כנפיים הצידה שמראה שחם לו. אמנם רשום בטבלה שצריך מעלה יותר אבל בשבילו המעלה הזאת הופכת את האומנת למקום לא נעים לו. הבוקר, יוצאות לו נוצות ירוקות כבר איזה יופי לפני פחות משבוע :
לעניין קרניאלי או ספרד, הייתי בוחר בקרנילי למרות שזה יקר יותר.
אני יודע שרבים מאוד שולחים לחו"ל בגלל המחיר, אבל משום מה, אני לא בוטח בהם. אז תבחרי את הרצוי לך ואת מי שאת מרגישה איתו טוב ואמינות. על עניין הזוויג תקראי כאן: זוויג אם כבר עורכים בדיקות, אני ממליץ את אלה (הבדיקות צריכות להיות גם על נשאות ולא רק למחלה עצמה):
לא קשה לקת בדיקת דם, קרניאלי שולח לך ערכה כפי שרואים במאמר הזה: איך מבצעים בדיקת דם לתוכי לעניין המשקל, כפי שינון אמר, צריך לדעת מה היה משקלו בבוקר לפני שהאכלת אותו מינוס משקלו אתמול בבוקר ואז ניתן לחשב את אחוזי העליה במשקל. |
|