ההכנה מאוד פשוטה, זה ייקח לך כחמש דקות להכנה וכשעה לאפייה. זו אפיית דגנים שציפורים אוהבות את זה.
הכלי לאפיית דגנים היא קדירה. וזה מזין כמו מה שאתה מחליט להכניס לתוכה. זהו שילוב של דגנים, זרעים בריאים, שעועית, או פירות או ירקות טריים.
זה הולך יחד בתוך זמן קצר בכלל ומתבשל בכלי קדירה בתנור תוך כשעה בערך.
אתה פשוט מוסיף את החומרים לכלי קדירה משומן עם מכסה, מערבב אותם, מכסה את החומרים במים, פותח את המכסה ומניח בתנור על 350 מעלות למשך כשעה או עד שכל המים נספגים.
זה קל ככל שתוכל להגיע. אפיית דגנים קופאת יפה ואתם מגישים אותה לצד ירקות טריים ואוכל בריא אחר.
אפשרויות מרכיבים
זו מנה גמישה. אתה משתמש בקוואקר לא מבושל כבסיס ומוסיף את כל הדגנים או הירקות שיש לך בהישג יד.
כמה אפשרויות של ההרכב כוללות
הכלי לאפיית דגנים היא קדירה. וזה מזין כמו מה שאתה מחליט להכניס לתוכה. זהו שילוב של דגנים, זרעים בריאים, שעועית, או פירות או ירקות טריים.
זה הולך יחד בתוך זמן קצר בכלל ומתבשל בכלי קדירה בתנור תוך כשעה בערך.
אתה פשוט מוסיף את החומרים לכלי קדירה משומן עם מכסה, מערבב אותם, מכסה את החומרים במים, פותח את המכסה ומניח בתנור על 350 מעלות למשך כשעה או עד שכל המים נספגים.
זה קל ככל שתוכל להגיע. אפיית דגנים קופאת יפה ואתם מגישים אותה לצד ירקות טריים ואוכל בריא אחר.
אפשרויות מרכיבים
זו מנה גמישה. אתה משתמש בקוואקר לא מבושל כבסיס ומוסיף את כל הדגנים או הירקות שיש לך בהישג יד.
כמה אפשרויות של ההרכב כוללות
- שעועית מונג (מאש)
- קינואה
- אורז בר
- זרעי שעורה
- כוסמת
- פארו = זן עתיק של חיטה הקשורה לכוסמין, יש לו טעם מתוק ואגוזי קלות
- יַרבּוּז
- ירקות קפואים או טריים
- פירות טריים כגון תפוחים ירוקים (ללא הזרעים), מנגו, בננה, אפרסקים, משמשים או חמוציות
- קינמון או קארי
- פסטה מירקות או מחיטה מלאה
- שימורי דלעת
- ירקות שורש טריים כגון בטטה
- פופקורן מבושל
באמת אין מתכון קבוע כשלעצמו. זו פשוט שיטה להכנת אוכל ללהקה שלך, כדי שהתוכים ייהנו ממנה.
מילת אזהרה: אם ברצונך להוסיף שעועית למנה זו, עליך להשרות את השעועית היבשה למשך הלילה, לשטוף ולהרתיח לפחות 10 עד 15 דקות בכדי להסיר את הפיטוהמגלוטינין, כדי שלא יהיו רעילים לתוכים שלך.
לעולם אל תאכיל בשעועית גולמית.
אפיית דגנים פשוט לא מנטרלת את הרעלנים שיש בשעועית הגולמית. הם חייבים להיות טרום מבושלים לפני שאתה מוסיף אותם לאפייה.
עם הניסיון מצאתי ששילובים מסוימים עובדים היטב עם שיטת בישול זו. לדוגמה, קינמון, תפוחים ודלעת משומר עובדים היטב יחד עם המנה הטעימה וטובה לתוכי שלך.
היבט שימושי נוסף של שיטת בישול זו הוא שאתה יכול להסתיר פריטים באפיית הדגנים שייתכן שהתוכי שלך לא באמת נהנית מעצמה, אך היא טובה ומזינה עבורו. אם אתה מגלה שגזר גולמי הוא לא הדבר החביב עליו ביותר, הוא עשוי ליהנות מהם כשהם מבושלים וטעימים יחד עם אפיית הדגנים.
הוראות לאפיית דגנים - כך תכין את התבשיל:
- חממו את התנור ל -350 מעלות.
- שמנו את הקדירה שלכם. זה חובה או שתעבדו על התבשיל בכיור ותנסו להסיר את הגרגירים העקשניים שנדבקו לתבשיל. שמן פשתן הוא בחירה טובה.
- הוספו את כל המרכיבים שבחרתם. שיבולת שועל לא מבושלת היא דרך נהדרת להתחיל. במזונות הטבעיים האדומים יש דגני בוקר חמים מגולגלים חמישה דגנים המכילים שיבולת שועל מלאה, חיטה, שיפון, שעורה, כוסמת, פוארו וזרעי פשתן.
- מוסיפים את החומרים לחצי עד שני שליש מנפח הקדירה ומערבבים היטב כדי לוודא שכל החומרים מעורבבים היטב ומושרים במים.
- מוסיפים מים כדי לכסות את התבשיל לחלוטין ומערבבים היטב לפיזור מים באופן אחיד.
- מכסים במכסה קדירה או בנייר כסף ואופים במשך שעה. בדקו באמצע האפייה אם יש צורך במים נוספים והוסיפו עוד אם נראה שהחומרים אינם סופגים מספיק.
- מוציאים מהתנור לאחר סיום הבישול, החומרים מבושלים וכל המים נספגים. תן לזה להתקרר לגמרי.
- חלק את המרכיבים לאחר הקירור ואחסנו אותם בשקיות נעילת רוכסן להקפאה.
- להגשה מוציאים שקית מהמקפיא ונותנים לה להפשיר בין לילה. מוציאים מהמקרר בעת ההפשרה ומגישים לצד שאר הארוחה.
קרדיט: the spruce pets
פטרישיה סונד
פטרישיה סונד היא סופרת שתרמה לתקשורת מאמרים בנושא ציפורים במשך למעלה מעשור.
השכלה: פטרישיה סונד סיימה את הקורס המקוון של ד"ר סוזן פרידמן: "LLP: חיים ולמידה עם תוכים".