01-21-2019, 05:52 PM
(01-21-2019, 06:10 PM)אהבת חיות כתב: הייתי מאוד שמח לגדל כך תוכים?מי לא היה רוצה שיהיו לו זוג תוכים כאלה (לא חייב שיהיה דווקא ארה)? שמת לב לכלוב הגדול שיש להם? לא היה מזיק להם כלוב קצת יותר גדול. אבל, בהתחשב לתעופה החופשית, המרחב שיש להם הוא גדול מאוד ולכן הכלוב הזה משמש להם רק לתזונה, ללינה ולגידול הצאצאים.
נכון, אני מסכים אתך.
ולעניין "דרך הפעולה שעשו", אני מניח שקודם למדו אותם תעופה חופשית (Free Flight) מחוץ לביתם ורק לאחר מכן, ניסו את העניין בבית. אני גם מניח שאילפו אותם להגיב לקולות קריאה "חזרת הביתה", בעזרת קליקר או קול אחר דומה. לאחר שהם הטילו ביצים, כל העניין "לחזור לקן" נעשה פשוט יותר משום שאך טבעי הוא שהציפורים חוזרות לדגור ולטפל בגוזלים.
01-22-2019, 08:18 AM
תראה את הסרטונים האלה:
(ארה) (ארה) (דורס) (קוקטיל)
01-22-2019, 08:25 AM
איך ללמד את התוכי "תעופה חופשית"?
אני מכיר את הסירטונים האלה, חפרתי בכל הרשת כדי לדעת איך לעשות את זה.
התוכית שלי יודעת לעוף אבל חוץ מהזמן שהיא רוצה משהו מסוים כשאני מבקש שתעוף אליי אז או שהיא עפה לכל מקום חוץ מהמקום שאני מבקש ממנה או שהיא מסתכלת עליי במבט של מה אתה רוצה מהחיים שלי, ובמצב כזה לצאת איתה החוצה לתעופה חופשית נראה מאוד מפחיד. אז כך שהייתי מאוד שמח למצוא את הדרך הנכונה בשבילה כדי שתדע בדיוק את הרצון שלי עדיין לצערי עוד לא מצאתי. ברגע שאמצא את הדרך הנכונה והבטוחה אני אשמח מאוד לאפשר לה לעופף חופשי, זה אושר גדול לראות תוכי עף בצורה כזאת
01-22-2019, 11:21 AM
ברור לגמרי, שעד שהיא לא תלמד לחזור אליך בפקודה, אסור לך לצאת איתה החוצה.
כדי שהיא תחזור אליך, אתה צריך לקרוא לה תמיד באותו השם (או מילת קריאה אחרת) ולפתות אותה בדבר מזון, לאחר שהיא עשתה את רצונך. כפי שעושים בכל תרגיל אילוף אחר - לתגמל את התוכי לאחר השלמת ה"משימה". בימים הראשונים, צריך לתגמל גם אם התוכי לא השלים ממש את כל המשימה, במקרה שלך - גם אם היא לא עפה ממש אליך. את התרגילים האלה צריך לעשות במקום שהתוכי יכול לראות את הסביבה מחוץ לבית, כדי שיכיר את הסביבה בחוץ. לכן, האידאלי הוא, לאמן את התוכי בתוך כלוב גדול (וואליר) שנמצא בחצר ביתך. |
|