02-15-2021, 03:31 PM
היי, ברצוני לקנות קוניור גרין צ'יק אך לפני זה אני צריך להיות בטוח לגבי האבק נוצות מכיוון שיש לי בן משפחה שאלרגי לאבק.
קראתי את ההודעה הבאה, האם תוכלו להגיד לי האם היא נכונה?
יש 2 משמעויות לאבק נוצות:
1. אבק שיש לכל תוכי - שזה בעצם עור יבש שמתקלף (בדומה לבני אדם למשל) וקליפת נוצות (קרטין) שמתקלפת מנוצות חדשות.
2. אבק שקיים רק במשפחת הקקדו (ביניהם הקוקטייל) וגם בג'אקו (אולי בתוכים נוספים ממשפחת האפריקאים) - הגוף מפריש אבק שמכסה ומגן על הנוצות. האבק גורם לנוצות להיות רכות ונעימות למגע. כשהתוכי מנופף בכנפיים בשמש אפשר לראות את האבק עף מהנוצות כמו טלק.
לרוב התוכים, בדומה לעופות אחרים, יש בלוטת שמן מעל הזנב ואותו הם מורחים על הנוצות כדי להגן עליהן. לקקדויים וג'אקו יש אבקה, לכן יש להם יותר "אבק נוצות".
בעצם כל תוכי שתבחר שהוא לא קקדו קוקטייל או ג'אקו, תוכל לגדל בחדר ללא בעיה.
בנוסף:
אבק נוצות מאפיין תוכים מאיזור אוסטרליה,
וחלקית מאיזור אפריקה. לאסייתים אין כמעט בכלל וגם לאמריקאים.
האם הטעות האלה נכונות? בויקיפדיה קראתי שמוצאו של הגרין צ'יק הוא מדרום אמריקה לכן אין ממה לחשוש..
קראתי את ההודעה הבאה, האם תוכלו להגיד לי האם היא נכונה?
יש 2 משמעויות לאבק נוצות:
1. אבק שיש לכל תוכי - שזה בעצם עור יבש שמתקלף (בדומה לבני אדם למשל) וקליפת נוצות (קרטין) שמתקלפת מנוצות חדשות.
2. אבק שקיים רק במשפחת הקקדו (ביניהם הקוקטייל) וגם בג'אקו (אולי בתוכים נוספים ממשפחת האפריקאים) - הגוף מפריש אבק שמכסה ומגן על הנוצות. האבק גורם לנוצות להיות רכות ונעימות למגע. כשהתוכי מנופף בכנפיים בשמש אפשר לראות את האבק עף מהנוצות כמו טלק.
לרוב התוכים, בדומה לעופות אחרים, יש בלוטת שמן מעל הזנב ואותו הם מורחים על הנוצות כדי להגן עליהן. לקקדויים וג'אקו יש אבקה, לכן יש להם יותר "אבק נוצות".
בעצם כל תוכי שתבחר שהוא לא קקדו קוקטייל או ג'אקו, תוכל לגדל בחדר ללא בעיה.
בנוסף:
אבק נוצות מאפיין תוכים מאיזור אוסטרליה,
וחלקית מאיזור אפריקה. לאסייתים אין כמעט בכלל וגם לאמריקאים.
האם הטעות האלה נכונות? בויקיפדיה קראתי שמוצאו של הגרין צ'יק הוא מדרום אמריקה לכן אין ממה לחשוש..