שלבי התפתחות של גוזל פסיפיק
אז קיבלתי תוכי פסיפיק בן 23 ימים להמשך האכלה (יוחזר לבעלים לכשייגמל) אני פשוט עוזר לחובב חדש שנכנס לתחביב הזה.מספר הבהרות
- עקב גודלם הזעיר נהוג להוציא את הגוזל להאכלה לקראת סוף השבוע השלישי לחייהם כלומר בערך 18-21 יום, למרות שמוציאים בגיל הזה ולא בגיל שבועיים תהליך החברות לא נהרס.
גיל הגמילה הוא בערך בגיל 45 יום כמובן שזה משתנה מפרט לפרט ולא משהו מדויק.
- דבר שני נוכחתי לגלות שרוב הסרטונים שמפורסמים שאנשים שמים בסרטון דייסה ומים איך שנראה להם בעין... בשביל מה היצרן כותב יחסים של אבקה ומים? זה הכי פשוט כפית כמו של מטרנה ויודעים את היחס המדויק.
דייסה דלילה לא תספק את הגוזל ודייסה סמיכה מדי הגוזל ממש יתקשה לעכל את זה
לבדוק עם היד זה לא מקצועי בעליל. לדוגמא אם העור שלכם יחסית יבש לא תרגישו שהדייסה חמה מידי או אם טמפ' הגוף שלכם יחסית גבוהה, או נמוכה ותרגישו שהדייסה חמה.
פשוט מודדים, בעזרת מד-טמפרטורות שהטמפ' בין 40-42 מעלות צלזיוס.
דייסה קרירה מדי הגוזל יתקשה לעכל ודייסה חמה מדי עלולה לגרום לו לכוויה.
עוד דבר, תמיד מפורסמות טבלאות האכלה לפי שעות (שלרוב משתנות לפי סוג התוכי)
הטבלאות לא תמיד נכונות ומשמשות לעזר בלבד! צריך להאכיל מתי שהזפק מתרוקן עד שהוא מתמלא.
אינדיקציה מעולה לבדוק אם אכן הזפק מתמלא לשקול לפני ואחרי האכלה, אם אחרי האכלה הגוזל עלה ב- 10% ממשקל גופו האכלתם כמות טובה.
לדוגמא אם לפני האכלה הגוזל שוקל 30 גרם אז לפחות הוא צריך לאכול 3 מ"ל דייסה ואכן לבדוק במשקל ששוקל 33 גרם.
כמובן שיש לשמור על טמפ' תקינה באומנת, טמפ' נמוכה מדי הגוזל יתקשה לעכל
מיותר לציין שיש לחטא את כל הכלים לפני כל שימוש על מנת למנוע פטרייה בזפק
בסופו של דבר הקפדנות ממש כמו טיפול בתינוק.
ועכשיו סוף סוף נעבור לתמונות.
כשהגוזל הגיע ביום שישי האחרון (14/8/20)הוא היה בגיל 23 יום
תמונות של הגוזל בגיל 24 יום
תמונות של הגוזל היום- יום ראשון בגיל 25 יום
סרטון האכלה
סרטון של הגוזל ישן תוך כדי ליטוף
משקל הגוזל יום ראשון בבוקר 26 גרם.
אעדכן מחר ביום שני וכולל תמונות חדשות.