הפריטים שיש להכין:
- מסננת.
- כלי כלשהו.
- תערובת זרעים מסוגים שונים, ובעיקר קטניות (שעועית, אפונה, חומוס, פול, תורמוס ועוד).
- ראה גם כאן: חומרי הגלם להכנת תערובות זרעים, השרייה והנבטה
- מים.
יש לראות את הסרטון המצורף כדי להבין את ההסבר.
אופן ההכנה:
שפוך את הכמות הזרעים הרצויה למסננת ושטוף במים.
הנח את הזרעים בקערה למשך שעתיים/שלוש (בחורף - 6 שעות) לאחר שעתיים שטפו את התערובת והחליפו את המים.
כך תעשו במשך כ-24 שעות (בחורף - 48 שעות).
אחר 24 שעות שהתערובת מושרת במים מוכנה, הזרעים תופחים ונעשים רכים יותר.
בשטיפות יש לדאוג שהקצף שנוצר יישטף במים.
בהחלפות המים צריך לנקות את הכלי.
לאחר שהתערובת מושרת ניתן להמשיך בתהליך ולהנביט או לתת לתוכים.
כל מה שצריך לעשות כדי להנביט הוא להמשיך בתהליך מספר ימים נוספים תוך הזרמת אוויר למים (בעזרת משאבה קטנה של אקווריום).
כמו כן ניתן להנביט בתוך נייר עיתון רטוב, או במגבת רטובה.
אפשר להכין כמות שתספיק לשבוע ימים ולשמור במקרר.
עיין גם בקישורים האלה:
אופן ההכנה:
שפוך את הכמות הזרעים הרצויה למסננת ושטוף במים.
הנח את הזרעים בקערה למשך שעתיים/שלוש (בחורף - 6 שעות) לאחר שעתיים שטפו את התערובת והחליפו את המים.
כך תעשו במשך כ-24 שעות (בחורף - 48 שעות).
אחר 24 שעות שהתערובת מושרת במים מוכנה, הזרעים תופחים ונעשים רכים יותר.
בשטיפות יש לדאוג שהקצף שנוצר יישטף במים.
בהחלפות המים צריך לנקות את הכלי.
לאחר שהתערובת מושרת ניתן להמשיך בתהליך ולהנביט או לתת לתוכים.
כל מה שצריך לעשות כדי להנביט הוא להמשיך בתהליך מספר ימים נוספים תוך הזרמת אוויר למים (בעזרת משאבה קטנה של אקווריום).
כמו כן ניתן להנביט בתוך נייר עיתון רטוב, או במגבת רטובה.
אפשר להכין כמות שתספיק לשבוע ימים ולשמור במקרר.
עיין גם בקישורים האלה: