03-18-2018, 05:56 PM
03-19-2018, 07:03 AM
לא מאוד מדוייק צבי,יש מצבים שירק או פרי יכולים לתת ערכים לבעל חי אחד בצורה מסויימת ולאחר בצורה אחרת לגמרי,קח לדוגמא את עניין האבוקדו שרעיל לתוכים,השאלה אם יש משמעות לכתוב מה הערך שהוא נותן לבני אדם באתר על בעלי כנף כשהוא רעיל לבעלי כנף?
03-19-2018, 07:14 AM
א. אתה מביא לדוגמה את האבוקדו שעליו כתבתי במפורש שהוא רעיל, ציטוט: " אבוקדו (אסור לתת לתוכים)".
ב. כל יתר הפירות ותכונותיהם (לפחות רובם), ככל שידוע לי, נכונים גם לתוכים. ג. אם אתה יודע למיין את התכונות שמתאימות רק לתוכים - אשמח שתירתם למשימה.
צבי, ידוע לי שכתבת שאבוקדו רעיל לתוכי, אבל כיוון שהאתר עוסק בתוכים/עופות האם היתרונות של אבוקדו לאדם הכרחיים בכתיבה באתר?
אין לי שום כוונה לפגוע בעבודת הקודש שאתה עושה, ואם זה נשמע כך אני מתנצל, ההערות הן כדי לשפר למקסימום ולהבין את צורת החשיבה.
03-19-2018, 01:20 PM
(03-19-2018, 01:13 PM)אהבת חיות כתב: צבי, ידוע לי שכתבת שאבוקדו רעיל לתוכי, אבל כיוון שהאתר עוסק בתוכים/עופות האם היתרונות של אבוקדו לאדם הכרחיים בכתיבה באתר?
03-20-2018, 08:06 AM
אין טעם להפריד בין האדם לתוכים משום שמבחינה הערכים התזונתיתים, אין הבדלים משמעותיים.
יש לך את זה: צמחים מותרים וצמחים רעילים ויש גם את זה: תזונה מאוזנת ויש את זה: הערך התזונתי של מזונות צמחיים נדמה לי שיש לך כיסוי לכל הדרישות.
03-26-2018, 04:41 AM
הערך התזונתי לאדם ולתוכי הוא זהה
החומרים החיוניים (כאלו שגוף האדם או גוף התוכי לא יכולים לייצר) מעט שונים לדוגמא ויטמין C חיוני לאדם אבל לא לתוכים כי הם יכולים לייצר אותו בעצמם
08-10-2018, 07:48 PM
(03-10-2018, 11:20 PM)צבי דגן כתב: קראתי בעיון וכטירון בתחום, הרשימה קולעת בול למתחילים. יש לי שאלה בנושא עלויות. תזונה מאוזנת שכזאת ל-35 פרטים בגודל ממוצע של גרינצ'יק/קוקוטייל מה עלותה החודשית? (פחות או יותר) היות שאין לי כל מושג היכן לרכוש מזון איכותי ובמחיר הוגן האם באפשרותך להמליץ על מוכרים.
08-10-2018, 07:57 PM
אני לא יכול להגיד לך מה יהיו העלויות שלך משום שאי אפשר להעריך את כמויות המזות שהתוכים יאכלו.
הדבר תלוי בגודל התוכי, בעונת השנה - בחורף ובעונת הרבייה אוכלים יותר. אבל, אוכל להגיד לך שאם תוסיף להם ירקות וזרעים מושרים (זול), הם יאכלו פחות כופתיות (יקר). מלבד זאת, תוכל לקנות את המזונות האלה בשקים ואז המחיר לפי ק"ג נמוך יותר. לא תמצא מכירה בשקים בחנויות רגילות אלא רק בחוות גידל. |
|