- אם יש לך הוראות הכנת הדייסה על הקופסה, עדיף לפעול לפי ההוראות האלה.
רק אם אין לך הנחיות של היצרן, תפעלי לפי הטבלה לעיל.
- אנא, תפרטי, מה בדיוק עשית עם הקמומיל ותצייני איך זה השפיע על הגוזל.
06-22-2019, 06:39 PM
(06-21-2019, 03:34 PM)צבי דגן כתב: ינון, לא בכל גיל גיל היחס בין המים לאבקה הוא 1:2 נכון, שים לב שרשמתי כאן שלכול גיל יחס שונה וגם כתבתי שאמורה להיות טבלה.
06-22-2019, 08:07 PM
נכון, כנראה שלא שמתי לב.
שבוע טוב ומבורך.
הגוזל שרד את השבת. לפי מד חום כספית שהבאתי טמפ׳ של 38 באומנת מראה 35-36 במד חום הכספית. לחות נעה בין 55-60 שמתי 3 קערות. הגוזל עדיין מתנשף בנשימות שלו. אין לי מושג מה עובר עליו. הזפק מתרוקן כל 4-5 שעות לפחות. אני גם נותנת לו שעה לפני האכלה קצת מזרק עם קמומיל וזה מרוקן לו מהר את הזפק. לשלשת נראית תקינה. מנסיון שהיה לי עם גוזלים אבל לא כאלה צעירים לא נתקלתי בנשימות כאלה והתרוקנות זפק כזאת איטית. הוא אכן עולה במשקל, לדעתי האומנת הזאת לא ממש מוצלחת או שאני לא מבינה באומנת. אם אני מכניסה את הראש לאומנת האוויר באמת מחניק שם אבל אולי זה נורמאלי. אני משאירה לפעמים חריץ משני הצדדים לאוורר ומוציאה אותו לפעמים להחזיק בידיים קצת לראות שהוא בסדר. ממשיכה להאכיל עדין עיניים עצומות, מוזר הוא מעל שבועיים היה צריך לפתוח כבר עיניים, כמעט שחשבתי אולי להחזיר לאמא שלו שהיא תטפל אבל הוצאתי גם את הביצה למדגרה והיא כבר בחוץ נהנית לא ייתכן להחזיר. נמשיך במה שאנו עושים. הוא חמים הוא אוכל אבל שוב רק כל 4-5 שעות מתרוקן הזפק כליל. עירבתי לו מי קמומיל עם המנה עובד נחמד.
נחכה לתשובה מקצועית יותר של צבי.
06-22-2019, 11:39 PM
שלושה סרטונים של גוזל קקדו שגודל בליווי "תוכיפדיה"
כך נראה הזפק הריק לפני ההאכלה: כך הוא נראה בזמן ההאכלה (שימי לב לרעבתנות שלו): וכך נראה הזפק בגמר ההאכלה (שימי לב להקפדה על הניקיון שלו):
בוקר טוב..
אתמול אכלתי פעם אחרונה ב-23:00 והיום הייתי צריכה לראות זפק ריק. משום מה יש לו עדין בועת אויר קטנה בגב ללא אוכל בפנים. לדעתי מראה שיש בעיה כי הבועה לא צריכה להיות אחרי לילה שלם. כבר 08:00 בבוקר מה לעשות להאכיל? עם הבועה הקטנה? לא יודעת מה לעשות. מה זה הבועה הזאת ? להלן הדייסה. ואיך שמים וידאו? המדחום כספית הוא למטה עם מגנטיים קטנים לא כמו הדק ששמת פה לצערי נפל לי ונשבר לא יאומן. היום אלך לחפש מד חום משולב לחות טוב השאלה באיזה חנויות קונים? מה זה שהזמנתי מעלי אקספרס ייקח זמן. אני עושה את הדייסה עם הכפיות מטרנה 2 כפיות על כפית אחת דייסה טיפה פחות כי יותר לי סמיך. עשיתי וידאו חגבי סמיכות דייסה אבל איך מעלים? אני לא מנפחת אותו זפק מפוצץ אצלם לאחר האכלה שוב אבל מה זה הבועה? מה יש לו עדין אוכל? לא טוב אם כך.. החלטתי להמתין עם האכילה נתתי לו חצי מזרק קמומיל עם עיסוי זה עזר פעם שעברה אסתכל לראות שיורד. שוקל 55 בבוקר. מקווה שאני פועלת טוב. הטמפרטורה של דייסה בסביבות 40 מעלות. הטמפרטורה באומנת לפי דעתי 34-35 לפי המדחומים שהראיתי. אעדכן עוד שעה לערך. ממשיכה לעסות זפק. קראתי כמה מאמרים עם התרוקנות זפק הציעו שם לא להאכיל עד יש שמתרוקן הציעו לדלל טיפה יותר מהרגיל ולתת מנות קטנות יותר כך תהיינה יותר האכלות אבל מנות קטנות יותר. שווה לנסות. אפילו אם יש מעלה אחת פחות או שניים לא נראה לי שזה מה שעושה את ההאטה בזפק. האומנת בנויה ממש כמו בתרשימים ששמו פה אחד על אחד. חוץ מחורים בצדדים. אני משאירה חריץ. |
|