ההורים לא נותנים
אבל בקשר לוויטמינים קניתי בקבוקון של וויטמינים ששמים 7 טיפות במתקן מים.
ההורים לא נותנים
04-02-2023, 08:44 PM
איך אתה יודע שלתוכי שלך חסרים וויטמינים?
(04-02-2023, 08:31 PM)יוסף !!! כתב: ההורים לא נותנים תנסה להסביר להם שבתערובת אין חמץ בכלל... אם הם לא משתכנעים תגיד להם שידברו עם רב וישאלו. אני אומר לך לא כדאי לך לקחת סיכון, כבר ציינתי שפעם מת לי תוכי בפסח בגלל התזונה... (באותו זמן לא היה לי אוכל כשל"פ לתוכים ולכן הבאתי לו תחליפים בערך כמו שאתה הצעת בתגובה מס' #16 ובסוף הוא מת לי...)
ראשית, אם החמץ מעורבב ונטחן עם עוד מינים, אין בעיה. כגון אוכל של דגים.
(אך מהיות טוב, עדיף להחמיר) שנית, באוכל של תוכים כדאי מאוד להחמיר להחליף לתערובות כשרים לפסח מהטעמים שצויינו לעיל. עצה: קח כמות של אוכל לשבעה ימים, תברור אותה ותוציא ממנה את כל הגרגירים של חיטה ושעורה, ותן את זה לתוכים כל יום. שיהיה בהצלחה. וראה פסק הלכה ממרן הרב עובדיה יוסף: ציטוט:מזון לעופות, כלבים וחתוליםכפי שביארנו, כשם שאסור לאכל חמץ בפסח, כמו כן אסור ליהנות ממנו. ולכן אסור לתת לבעלי חיים מאכלים שהם חמץ בפסח, כיון שבאכילתם נגרמת הנאה לאדם. ולפיכך, אדם המגדל בביתו בעלי חיים, ועליו להאכילם בימי הפסח, צריך להיזהר ולהישמר מאיסור חמץ. ועליו לקנות עבור בעלי החיים מזון ללא חשש חמץ. ובפרט יש להיזהר במזון לעופות ולכלבים וחתולים, שאף על פי שאינו ראוי כל כך למאכל אדם, מכל מקום אינו פגום לגמרי גם עבורם, ואסור להשתמש בו בפסח.עיין גם פה: מה עושים עם התוכי בפסח? ופה: כשרות מזון לבעלי חיים בפסח העזרה שלי- מהניסיון שלי. אני לא אחראי על שום נזק שיקרה בעקבות זה!
זה מה שנאמר ב"הלכה היומית" ליום חמישי כ"א באדר תשע"ח - 8 למרץ 2018:
דבר שאינו אלא תערובת חמץ, מותר להשהות ברשותו בפסח. כל שנפסל מאכילת אדם, אף על פי שעוד הוא ראוי לאכילת כלב. הדברים מבוארים בשולחן ערוך (סימן תמ"ב סעיף ד), שכתב בזו הלשון: "דבר שנתערב בו חמץ ואינו מאכל אדם כלל, אף על פי שמותר לקיימו אסור לאוכלו עד אחר הפסח".שהרי למדנו, שדבר שאינו חמץ ממש, כמו לחם, אלא רק "תערובת חמץ", אם אינו ראוי למאכל אדם, אף על פי שהוא ראוי לאכילת כלב, מותר ליהנות ממנו בפסח. וכן מותר לתת לבעלי חיים לאכול ממנו. מאחר ובדרך כלל המזון הנמכר עבור תוכים הוא פגום מאד בטעמו, ואינו ראוי למאכל אדם כלל ועיקר, וגם אינו עשוי כולו מחמץ, רק מעורב בו חמץ, והחמץ אינו ניכר בעין, לפיכך, אף שאסור בהחלט לאכול ממזון זה בפסח, מכל מקום הוא אינו אסור בהנאה, ומותר לתת אותו לפני התוכים שיאכלו ממנו. וכל שכן כאשר יש ספק אם מעורב בכלל חמץ בתוך המזון, שאז יש להקל בזה בפשיטות. למי שרוצה להחמיר, ישנם תחליפים טבעיים שניתן לתת לבעלי החיים ללא חשש חמץ. להלן רשימה של מזונות אפשריים, על פי המלצות בעלי המקצוע כדאי לבצע את שינוי התזונה בהדרגה במהלך שבוע לפני פסח. אולם רשימה זו היא הצעה בלבד ואין משום המלצה מקצועית ויתכן שלחלק מזני בעלי החיים המאכלים דלהלן עלולים להזיק.
|
|