- התחילו לבקוע לי אפרוחים מתחת לדוגרת ויש לי מכת נמלים בלול כך שלא נמלים עלו על האפרוח הראשון אחרי שכבר כמעט הרגו אותו נאלצתי להוריד ממנו למעלה מ-50 נמלים ואפילו הוצאתי לו מלא מתוך הפה והעיניים והעברתי אותו לאומנת, בתקוה שישרוד ולא יהיה עיור.
אני חייב למצוא דרך להדביר אותם בלי לפגוע בתרנגולים כדי שלא יפגעו והאפרוחים הבאים.
- בהנחה שהוא הוחתם על הדוגרת אם אחזיר אותו לאחר יומיים עד שבוע לאמא שלו הוא יזהה אותה?
06-16-2021, 08:50 PM
אפשר להשתמש בצמחים שדוחים את הנמלים, הצמחים לא הורגים אותם אלא רק מבריחים אותם.
זה מה שמצאתי ברשת:
השימוש בצמחי גינה שונים הוא בטוח יותר מכיוון שמדובר בחומרים טבעיים, אך יש לזכור כי הם אינם יעילים למשך זמן רב, והשפעתם מתפוגגת לאחר מקסימום של 15 דקות אלא אם כן משתמשים בצמח עצמו. השיטה הטובה ביותר היא למנוע את ביאת הנמלים לחצר ע"י שמירה על הניקיון. נמלים נמשכות לדברי מתיקה, לפרורי לחם, לתערובת של עופות ולמזונות נוספים.
06-16-2021, 09:27 PM
ראה גם בקישורים האלה:
06-18-2021, 11:00 AM
תודה שמתי גל וריססתי k333 בנתיים העופות בסדר
06-18-2021, 11:09 AM
מה זה "גל"?
הריסוס ב"k333", הורג את הנמלים שנראים כרגע אבל לא מונע מנמלים חדשות להגיע. תוסיף את הצמחים שציינתי לעיל כדי שידחו את הנמלים שירצו להגיע בעתיד.
06-18-2021, 11:14 AM
ג'ל נגד נמלים. אוסיף
אומנם אני לא מכיר אישית האת הג'ל הזה אבל שמעתי עליו דברים טובים.
עצם העובדה שמדובר בג'ל, הוא נשאר בשטח לאורך זמן ומהווה פיתיון לנמלים בבית ובחצר במשך תקופה מסויימת. כדאי לקרוא את הוראות היצרן. כמו כן, שים לב לתאריך התוקף.
ברוך ה' אין כבר נמלים אבל האפרוח לא שרד.
יש עוד אפרוח עם חור בבביצה כבר יותר מ24 שעות . שנכנסו לו בהתחלה נמלים לביצה דרך החור שהוא עשה כדי לצאת, ואחרי הריסוס הם מתו, אבל האפרוח שבביצה עדיין בחיים הגדיל מעט את החור אבל נחלש ולא בקע עדיין
06-18-2021, 03:24 PM
היית צריך להוציא את הביצה לפני הריסוס.
יתכן שהוא נחלש כל כך שלא יהיה לו כוח לצאת. ולגבי הנמלים, מעניין כמה זמן יידרש להם עד שיגיעו שוב. אנא, תדווח בעוד שבוע. |
|