06-09-2021, 02:23 PM
שלום התוכי שלי תולש את הנוצות בזנב האם יש מה לעשות עם זה?
06-09-2021, 02:23 PM
שלום התוכי שלי תולש את הנוצות בזנב האם יש מה לעשות עם זה?
06-09-2021, 02:31 PM
יש מה לעשות עם זה, ידועה לך הסיבה?
יכול להיות שיש לו טפילים על העור ויש לקחת לוטרינר, יכול להיות שהוא משועמם ושאתה לא מתייחס אליו מספיק או שהוא כל היום בכלוב. יש הרבה סיבות, כדאי שתצלם לנו את הכלוב שלו מכמה זוויות, תכתוב את התפריט שלו, תצלם אותו מכמה זוויות, ותכתוב את סדר היום שלו. כמה זמן הוא אצלך?
אני מסכים עם ארי סמואל
בנוסף תציין באיזה תוכי מדובר וגם תראה תמונות שלו.
06-10-2021, 05:33 PM
צלם את הכלוב מכמה זוויות, מה מידות הכלוב?
התוכי גזור נוצות תעופה? מה התפריט שלו? מה סדר היום שלו? כמה זמן הוא אצלך?
06-10-2021, 08:39 PM
ולעניין מריטת הנוצות
אציין שיש להתייחס לתופעה בתשומת לב יתרה משום שהתוכי עלול לפתח נטיות למריטת נוצות כרונית. נשאלת השאלה - מהן הסיבות לתופעה מוזרה ולא טבעית זו? אנסה למנות אותן אחת לאחת:
אם הכול תקין - בקר אצל ווטרינר שיש לו ניסיון עם תוכים כדי שיבדוק סיבות פתולוגיות. אם תוצאות הבדיקה תהיינה שליליות, נוכל להניח שיש כאן סיבה התנהגותית ונייעץ לך איך לטפל בתוכי. הערה מריטה עצמית יכולה להיות בעיה מאוד קשה לפתרון. לא תמיד ניתן לשים את האצבע על הגורם לכך. לאחר שלילת הבעיות הרפואיות וחוסרים תזונתיים צריך לנסות למצוא פתרונות סביבתיים, גירויים שונים ומשתנים בכלוב, שינוי של הכלוב, לעתים שינוי ריהוט מסביב לכלוב, שינוי מיקום הכלוב בבית, הבאת בן זוג ועוד. בהמשך יש אפשרויות שונות של טיפול בחומרי הרגעה למיניהם, צווארון אליזבטני, חליפת טיסה ועוד. כאמור תהליך הפתרון יכול להיות מאוד ממושך ומתסכל!!! עצם העובדה שאנו לוקחים ציפור שמעופפת באופן טבעי ומונעים ממנה לעוף, סוגרים אותה בכלוב זו יכולה להיות אחת הסיבות לבעיות התנהגות אלה. |
|