במדריך זה תלמדו כיצד לבנות דגל מחומרים ביתיים ובכמה צעדים פשוטים שכל אחד יכול לעשות בעצמו. בנוסף, ישנו מדריך שמסביר כיצד ללמד את התוכי שלך להניף את הדגל.
המידות מתאימות לתוכים בסדר גודל של קוניור שמש, אולם באמצעות התאמות פשוטות ומהכרותכם עם התוכי שלכם תוכלו להתאימו לכל תוכי שתרצו. אם אתם מעוניינים בעזרה ומידע נוסף תוכלו ליצור קשר ולהיעזר דרך הפורומים או דרך המסר האישי. בניית דגלחומרים הדרושים
תהליך העבודה
המידות מתאימות לתוכים בסדר גודל של קוניור שמש, אולם באמצעות התאמות פשוטות ומהכרותכם עם התוכי שלכם תוכלו להתאימו לכל תוכי שתרצו. אם אתם מעוניינים בעזרה ומידע נוסף תוכלו ליצור קשר ולהיעזר דרך הפורומים או דרך המסר האישי. בניית דגלחומרים הדרושים
- מוט באורך כ- 40 ס"מ.
- חוט דק (אני השתמשתי בחוט תפירה וחוט שפגט) באורך 70 ס"מ.
- לוח עץ - גובה 2.5 ס"מ' ואורך ורוחב 10 ס"מ (כלומר בסיס בשטח 10 סמ"ר, ניתן להגדיל את האורך והרוחב על מנת להגדיל את יציבות הדגל).
- שני מהדקי דפים (אטבים).
- נייר דבק.
- חתיכת נייר.
- מטבע או טבעת.
- מסור או ג'קסון.
- סרגל או סרט מדידה ועיפרון לסימון.
- מקדחה + מקדח ו/או מקדח כוס.
- מסמר עבה ומסמר דק.
- פטיש
- פלייר
תהליך העבודה
- שלב ראשון
ראשית קחו את האטב המשרדי ופיתחו כך שתיווצר מען "טבעת", ראו תמונה להלן.
באמצעות המסמר הדק והפטיש, חוררו 2 חורים במקל, כך שהאחד יהיה במרחק של 1 ס"מ מתחת לשני. עשו זאת פעמיים: פעם אחת – 6 ס"מ מהקצה העליון ופעם שנייה – 5 ס"מ מהקצה התחתון.
השחילו את האטבים דרך החורים והדקו מהצד השני באמצעות הפלייר.
- שלב שני
כעת ניצור את בסיס הדגל.
קחו את לוח העץ ותחתכו ריבוע, לעניות דעתי רצוי כ-20 ס"מ מרובע, אני הצלחתי להסתדר עם 10 ס"מ מרובע (ככל שהבסיס יהיה גדול יותר, כך המתקן יהיה יציב יותר).
כדאי מאוד להעזר ב"סרגל זווית 90 מעלות כדי שיתקבל ריבוע מדויק.
כעת קדחו חור במרכז הבסיס, כך שקוטרו יהיה זהה לקוטר של המוט או גדול במעט.
כיצד ליצור את החור?
הדרך הפשוטה והמהירה ביותר היא באמצעות מקדח כוס בקוטר המתאים.
סמנו את היקף המעגל הרצוי במרכז.
חוררו מספר פעמים בתוך ההיקף באמצעות מסמר עבה (העבה ביותר שאתם יכולים להשיג). לאחר מכן, דפקו על המקום עם הפטיש עד שהחיבורים ייפלו.
רצוי לשייף באמצעות פצירת עץ או חפץ חד אחר.
הכניסו את המקל אל תוך החור שיצרתם. במידה והמקל רופף מדי יש לחזק אותו באמצעות ליפוף נייר או באמצעות דבק עץ.
במידה ואתם משתמשים בדבק יש לוודא שאינו רעיל!
- שלב שלישי
קחו מטבע כלשהו, ניתן להשתמש בכל טבעת שהתוכי יכול לתפוס. אני השתמשתי במטבע של 10 אגורות. אם אתם רוצים להכין "מטבע עץ" בעצמכם – פשוט חתכו פרוסה דקה מענף עץ לא רעיל.
חוררו את מרכז המטבע באחת מהדרכים הבאות:
קדחו עם מקדחה במרכז המטבע.
חוררו באמצעות המסמר העבה ופטיש.
החור שאני יצרתי הוא בקוטר 7 מ"מ, אך כל קוטר שלדעתכם יהיה נוח לתוכי לאחוז בו הוא בסדר.
- שלב רביעי
השחילו את החוט דרך הטבעות וצרו קשר בקצה העליון, אך השאירו "שובל" באורך של כ-8 ס"מ.
קשרו את המטבע אל קצה ה"שובל".
- שלב חמישי
הכינו דגל, אנחנו עשינו זאת ע"י הדפסת התמונה האלה, וקיפולה במרכז:
- הדביקו את הדגל אל החוט באמצעות נייר הדבק.