04-09-2020, 07:32 PM
- אני לא מכיר את הווטרינר הזה, הוא לא נמצא ברשימה שלנו (זה לא אומר כלום על מקצועיותו, אלא רק שאני לא מכיר אותו).
- האם גזרו לתוכי הזה את נוצות התעופה?
04-09-2020, 07:32 PM
04-09-2020, 07:36 PM
גזרנו לו באותו יום שביקרנו שם כי הרבה זמן לא גזרנו לו,אבל הוא עדיין יכול לעוף קצת. שכחתי לציין שבאותו יום ששמתי לב שהוא מורט את הנוצות כל המשפחה אכלה ביחד בחוץ, יכול להיות שבגלל זה טפיל או משהו דומה מציק לו?
04-09-2020, 07:43 PM
עשיתם טעות.
תוכי עלול למרוט או לאבד נוצות מתסכול בגלל שגזרו לו את נוצות התעופה, גם אם הוא יכול לעוף מעט. את עניין הטפילים צריך לשלול הווטרינר ע"י בדיקה מקצועית ויסודית.
מריטה עצמית יכולה להיות בעיה מאוד קשה לפתרון.
ולאחר שאמרתי את הדברים לעיל, לא תמיד ניתן לשים את האצבע על הגורם לכך. לאחר שלילת בעיות רפואיות וחסרים תזונתיים צריך לנסות למצוא פתרונות סביבתיים, גירויים שונים ומשתנים בכלוב, שינוי של הכלוב, לעתים שינוי ריהוט מסביב לכלוב, שינוי מיקום הכלוב בבית, הבאת בן זוג ועוד. בהמשך יש אפשרויות שונות של טיפול בחומרי הרגעה למיניהם, צווארון אליזבטני, חליפת טיסה ועוד. כאמור תהליך הפתרון יכול להיות מאוד ממושך ומתסכל!!! העובדה שאנו לוקחים ציפור שמעופפת באופן טבעי ומונעים ממנה לעוף/סוגרים בכלוב זה אחת הסיבות לבעיות התנהגות אלה. בד"כ התופעות האלה לא יהיו, כאשר נותנים לתוכים שלנו תזונה עשירה ומגוונת מן הטבע (מזונות טבעיים). הבעיות עלולות לצוץ כאשר התוכים מקבלים רק כופתיות או כאשר נותנים להם תוספי מזון שונים, כמו ויטמינים באופן מלאכותי. העמסת יתר של תוספי מזון, או של מזון מעובד (של בני אדם), עלול להביא לתוצאות של מריטת הנוצות. אנא תפרטי את המרכיבים התזונתיים שהוא מקבל.
04-09-2020, 07:52 PM
נקודות נוספות למחשבה
04-09-2020, 07:53 PM
עוד מספר דברים כלליים על מריטת נוצות
יש להתייחס לתופעת מריטת הנוצות בתשומת לב יתרה משום שהתוכי עלול לפתח נטיות כרוניות למריטת נוצות. מהן הסיבות לתופעה מוזרה ולא טבעית זו? אנסה למנות אותן אחת לאחת:
אם שללת את הסיבות הפתולוגיות, צריך להתחיל בטיפול התנהגותי.
04-09-2020, 07:53 PM
(הודעה זו נערכה לאחרונה: 04-09-2020, 07:57 PM על ידי גאיה נפתלי.)
אנחנו היינו נגד גזירת הנוצות שלו עד שלפני שנתיים בערך הוא עף לנו מהמרפסת ובמזל חיכה שניקח אותו.. מאז אנחנו מפחדים וגוזרים לו את נוצות התעופה כך שהוא לא יוכל לעוף מרחק רב. אף פעם הוא לא הגיב כך וכפי שציינתי הגירוד ומריטת הנוצות התחילו לפני שגזרנו לו את נוצות התעופה השבוע..
אנחנו נותנים לו כופתיות, גרעינים, תפוח, פלפל חריף, גמבה וביצה (בקשר לפירות והירקות זה משתנה כל פעם נותנים לו משהו אחר). תודה רבה על המענה. השבוע ביקרנו אצל הוטרינר שלו והוא לא ראה משהו לא תקין בבריאות שלו וגם לא ראה טפילים אך אמר שאולי יש לו טפילים שאינם נראים לעין, הוא נתן לו זריקה בצוואר שתהיה נגד הטפילים למקרה שיש לו ואנטיביוטיקה שניתן לו במשך 10 ימים ולאחר מכן הוא אמר שנעדכן אותו במצב. אני חושבת שמחר אפנה אליו ואבקש ממנו לעשות בדיקה יותר חודרנית לגבי טפילים... תודה רבה על כל העזרה.
04-09-2020, 08:00 PM
(04-09-2020, 05:48 PM)גאיה נפתלי כתב: הווטרינר מומחה לבעלי כנף והוא נתן לו את הזריקה בעורף, הוא גם אמר לי לחזור אליו אחרי 10 ימים ולומר אם יש התקדמות...
04-09-2020, 08:01 PM
בריחת התוכי איננה אשמתו של התוכי אלא אך ורק - של המגדל.
גזירת הנוצות ממש לא עוזרת ואף עלולה להיות קריטית ולא רק בגלל התופעה של מריטת נוצות אלא גם בגלל שגזירת הנוצות לא ממש מונעת את הבריחה. גם אם הגירוד ומריטת הנוצות התחילו לפני שגזרת לו את נוצות התעופה, זה עדיין לא סותר שגזירת הנוצות החמירה את המצב. התזונה שלו צריכה להיות מגוונת ומאוזנת תקראי כאן:
04-09-2020, 08:04 PM
(04-09-2020, 05:48 PM)גאיה נפתלי כתב: הווטרינר מומחה לבעלי כנף והוא נתן לו את הזריקה בעורף, הוא גם אמר לי לחזור אליו אחרי 10 ימים ולומר אם יש התקדמות... |
|