10-15-2022, 06:21 PM
ללכת רק לווטרינר שמתמחה בתוכים.
10-15-2022, 06:23 PM
10-16-2022, 08:17 AM
בנוסף למה שכתבתי לך בתגובה מספר 13, אני ממליץ מאוד לאפשר לתוכי לשהות מחוץ לכלוב לזמנים ארוכים ככל שאפשר.
(10-15-2022, 06:02 PM)אמנונימוס כתב: אם אני זוכר נכון, רשמתי על זה בעבר כאן, אך לא הצלחתי למצוא באיזה אשכול ... (10-16-2022, 08:26 AM)אמנונימוס כתב: משתדל
10-18-2022, 05:26 PM
היי, רוצה להתייעץ אתכם. לא יודע עד כמה זה קשור ואם בכלל אבל אתאר את הממצאים.
אחת התופעות המציקות שהיו לו מזה 6-8 חודשים היא נקישות בלילה עם הרגלים והכנפיים. מצרף אשכול כאן שדובר על הנושא: https://tukipedia.com/showthread.php?tid=3271 אחת היעצות שהיו (לא זוכר מי הציע, סליחה) לכסות אותו בלילה. האמת שלפני כחודשיים בערך כך התחלתי לעשות והאמת המצב השתפר פלאים! הוא ישן הרבה יותר טוב (אני כמעט ולא שומע נקישות במהלך הלילה). היום לפני שכיסיתי אותו עם אותו סדין, ראיתי שתי נוצות דם דבוקות על הסדין (לא יודע האם זה מימים האחרונים או חדש). מה שקורה, כאשר הוא מכוסה ושומע אותי מדבר או עובר לידו (בדרך למטבח או משהו) אז מתעורר ומתחיל לרוץ בכלוב... האם לדעתכם הדבר הנל (כיסוי בלילה) יכל לגרום למריטת נוצות ? אם כן האם ניתן לבדוק את זה? האם יש לי דרך לדעת האם הנוצות הללו חדשות מלפני יום יומיים או ישנות יותר?
ראשית, אני שמח לשמוע שכיסוי התוכי הועיל לבעיה שהייתה לך עם הנקישות.
לדעתי לא מסתבר שהתוכי מורט נוצות בגלל שאתה מכסה אותו בלילה, אלא להפך, תוכי שמכוסה בלילה ישן יותר טוב ומן הסתם יש לו פחות נטייה לבעיות התנהגות. (אם כי זאת רק דעתי האישית, ואני לא שולל לגמרי אפשרות שהוא מורט בגלל זה, אחרי הכל לכל תוכי יש אופי משלו ולכן אני לא יכול לקבוע בוודאות) אבל אני ממליץ לך להשתדל מאוד שהתוכי לא ישמע אותך בזמן שהכלוב מכוסה, (אם אתה חושש שזה גורם לו למריטה והשתוללות בתוך הכלוב...) אני לא יודע איך ניתן לבדוק האם המריטה נובעת מכיסוי התוכי בלילה. (אבל אפשר להפסיק לכסות ולראות האם המריטה מפסיקה. רק קח בחשבון שהבעיה הקודמת עם הנקישות יכולה לחזור) אני לא יודע האם ניתן לדעת ממתי הנוצות האלו שמצאת... נ.ב- האם אתה בטוח שהוא מורט? אולי הנשירה נובעת מסיבה אחרת? האם ראית החמרה בהתקרחות בשבוע- שבועיים האחרונים? |
|