05-25-2021, 10:33 AM
יש סיכוי שהיא תאמץ את האפרוחים.
05-25-2021, 10:33 AM
יש סיכוי שהיא תאמץ את האפרוחים.
שאלה דחופה דחופה. בשעות הקרובות הביצים אמורות להתחיל לבקוע ולצערי הרב הדוגרת החליטה פתאום שהיא לא מוכנה להמשיך לדגור עליהם. היא בהתחלה נכנסה לתא של הדוגרת השנייה כשהוצאתי אותה היא עלתה על הקרש שהעופות ישנים עליו . כבר עשר פעמים שאני מניח אותה על הביצים ובמקסימום היא יושבת על שלוש ביצים או בכלל עומדת מה אעשה?
(05-25-2021, 06:59 PM)baronok כתב: שאלה דחופה דחופה. בשעות הקרובות הביצים אמורות להתחיל לבקוע ולצערי הרב הדוגרת החליטה פתאום שהיא לא מוכנה להמשיך לדגור עליהם. היא בהתחלה נכנסה לתא של הדוגרת השנייה כשהוצאתי אותה היא עלתה על הקרש שהעופות ישנים עליו . כבר עשר פעמים שאני מניח אותה על הביצים ובמקסימום היא יושבת על שלוש ביצים או בכלל עומדת מה אעשה?
היו לה 16 ביצים. 8 לקחתי למדגרה (בבדיקה שעשיתי כולם עם אפרוחים). שמתי לה שלוש אפרוחים והיא ממש שמחה ומיד חזרה לדגור ברוך ה' עכשיו היא דוגרת על הביצים . והאפרוחים חלק מתחתיה וחלק סמוכים אליה ( הסמוכים אליה לא ימותו מהקור אפילו שהיא לא ממש מכסה אותם. נכון?)
דרך אגב ממש תודה על הנכונות לענות ולעזור.
05-25-2021, 09:15 PM
האפרוחים, כנראה לא ימותו מקור, אבל הם צריכים לאכול.
מי ידאג שיאכלו?
05-25-2021, 09:21 PM
הם כבר חזקים ובני שבועיים לדעתי ביום הן יכולים לרדת בכבש העץ עם רשת הברזל שעשיתי להם ולחזור לתא הדגירה. בכל אופן ממש לא אסמוך על זה מחר בבוקר אני שם להם קונוס עם מים וקונוס עם תערובת סטרטר לאפרוחים בתוך תא הדגירה . יש שם מספיק מקום. (אשמח לדעת האם במקרה שהאפרוחים בוקעים מתחתיה האמא דואגת להאכיל אותם וסוחבת גרגיר גרגיר מלמטה לתא הדגירה??)
05-25-2021, 09:45 PM
כשהאפרוחים בוקעים כתוצאה מהדגירה של האימא, הם ילכו אחריה והיא תראה להם מה ראוי לאכול והם יאוכלו.
לתופעה הזו קוראים החתמה.
לפי מה שאתה אומר כדאי לי שאיך שאני רואה שביצה משמונת הביצים שהעברתי למדגרה עומדת לבקוע דהיינו שמתחיל להתהוות בה חור מיד אעביר אותה אל מתחת לענפי הדוגרת ע"מ שתתבצע החתמה?
בנוסף מה הסיכוי של ביצה שהייתה ללא דגירה כ- 4-5 שעות לבקוע?
05-26-2021, 09:45 AM
לעניין העברת הביצה - המסקנה נכונה.
סיכויי הבקיעה, לאחר 4-5 שעות ללא דגירה, קלושים.
05-26-2021, 03:12 PM
כן גם חלק מהביצים עם ריח קצת מסריח. אחכה שלושה ארבעה ימים ומה שלא יבקע יזרק.
הבעיה שעכשיו היא הפסיקה לדגור לגמרי . פיניתי לה את הביצים והיא מסתובבת כמו משוגעת ועומדת שעות על גבי שעות על הראש של הדוגרת השניה ומציקה לה.. מה עושים? |
|