04-29-2024, 07:11 PM
יש איסור להחזיק ברשותך חמץ.
ואם אתה מוכר את החמץ לגוי אז אסור לך לתת אותו לתוכי כי החמץ לא שלך.
04-29-2024, 07:11 PM
יש איסור להחזיק ברשותך חמץ.
04-29-2024, 09:45 PM
ואם הדבר נעשה ברשותו של הגוי?
04-29-2024, 10:02 PM
אין רשות לגוי מוכרים לו רק את החמץ ולא אזור גם אם סוגרים ארון אסור לפתוח לא בגלל שמכרנו גם את האזור של הארון אלא שאם יש בארון או על הדברים שבתוכו חמץ שנוציא מהארון וגם עדיף שלא לראות חמץ בפסח
04-30-2024, 03:20 PM
מה עשיתם בסוף?
אנחנו קנינו אוכל לתוכי כשר לפסח- תערובת גרעינים ללא חמשת מיני דגן. ואכן היה לנו תערובת השריה עם גרעיני שעורה והרב אמר לזרוק זאת. עכשיו התוכי צריך לחזור לכופתיות, אחרי שבועיים של ממתקים
04-30-2024, 03:40 PM
גם שלי חזר בתאבון אחרי שקדים אגוזים וכל הפירות והירקות פקאנים קשיו והדברים הטעימים
05-04-2024, 06:11 PM
אגב, צבי אם מעניין אותך לדעת את ההלכות בשלמות ולא בחצאי מילים, הייתי מציע לך לראות בספר ילקוט יוסף את כל פרטי ההלכות.
ואם יש שאלות לשאול בפורום לתורה https://tora-forum.co.il/ בהצלחה העזרה שלי- מהניסיון שלי. אני לא אחראי על שום נזק שיקרה בעקבות זה!
05-04-2024, 07:06 PM
אולי הוא התכוון שבועיים בגלל שסיים לנקות את הבית שבוע לפני תחילת החג ולא רצה להכניס חמץ.
סתם לעדכן עכשיו התוכי שלי במרפסת ממש זרם אם האימונים לתעופה חופשית ונגיד סימנתי לו לאן לעוף אמרתי טוס והוא עף על הפעם הראשונה וחידוש: גם מהגובה שמלא זמן אני עובד איתו על זה ומכל מקום הוא עף אלי בקריאה הראשונה הייתי איתו איזה חצי שעה וכל מקום שסימנתי לו ואמרתי טוס הוא עף אליו וחזר מכל מקום אלי בקריאה של ''בוא'' ..... והכנתי לו צעצוע לעיסה ענק אם כדורי פעמון תליתי אותו בכלוב והוא ממש אוהב את זה ויכול לעתסק אם זה שעתיים הוא גם אוהב להיתלות על זה הפוך.
פינקים - תודה
אני יודע שאם רוצים מוצאים פתרונות לכל בעיה, כמו: ערוב תחומים, ערוב תבשילים, מכירת החמץ לגוי, פרוזבול (תקנה שמאפשרת לגבות חובות של הלוואות שעבר זמן גבייתם ולא ניגבו, פתרונות לשנת שמיטה כמו: מצע מנותר, היתר מכירה, יבול נוכרי וכדומה, שעון שבת ועוד שהם בעצם מעשי עורמה - כדי להטעות את הציבור בדרכים מתוחכמות, בתחבולנות ותכסיסנות.
05-04-2024, 07:24 PM
זה לא אכל נפסק לפי ההלכה.
אם היה אסור לא היו מתירים. ההלכה זה לא משחק ילדים זה הלכה ולא סתם נותנים היתרים. |
|