10-10-2023, 04:18 PM
על דבר אחד, אני חושב, שכולנו יכולים להסכים, שהאחראי על הפשל'ה הזו צריך להיענש או לפחות להתפטר מתפקידו.
10-10-2023, 04:18 PM
על דבר אחד, אני חושב, שכולנו יכולים להסכים, שהאחראי על הפשל'ה הזו צריך להיענש או לפחות להתפטר מתפקידו.
10-10-2023, 04:26 PM
לדעתי מן הסתם יכול להיות שיש כמה אחראים לפשל'ה הזו והם צרכים להתפטר ברגע שנדע בוודאות מי הם, ואם יתברר ''שהפשל'ה'' נגרמה בפשיעה או בכוונה תחילה אז האחראים לכך יצטרכו להיענש בחומרה רבה.
10-10-2023, 04:45 PM
אין כמה אחראים, יש רק אחראי אחד והוא - זה שעומד בראש הפירמידה.
במיוחד לאחר שהרמטכ"ל ניסה לדבר איתו ולהסביר לו את חומרת המצב, אבל פעמיים נדחה ע"י ביבי. הכתב ניר דבורי, פרסם: "שיחת האזהרה של הרמטכ"ל הלוי לנתניהו - מודאגים מהתפשטות הסרבנות בתוך הצבא". זה כמובן השפיע גם עם הכוננות ועל המוטיבציה של צה"ל. באופן דומה: שישה ראשי השב"כ והמוסד ניסו להסביר לראש הממשלה בנימין נתניהו, שהמצב חמוד, שהוא משקיע את מירב זמנו על החקיקה המשפטית, תוך דאגה לעצמו ומתוך חשש מאימת הדין, במקום לדאוג לעם ישראל, אבל הוא בשלו - כמו ילד קטן אטם את אוזניו מלשמוע. אדם כזה לא ראוי עוד להוביל אותנו. מנהיגים אחרים, כבר מזמן היו מתפטרים. זוכרים שגולדה רצתה לשלוח יד בנפשה? ואילו ביבי שלח את ידו בנפשה של המדינה. עצוב מאוד. יש לנו רק אחראי אחד למחדל הנוראי הזה, שעם הזמן הולכים ומתבהרות הזוועות של הדע"ש מעזה (החמס). האג'נדה המופקרת של נתניהו הביאה עלינו את המחדל בעזה. ראש הממשלה היה מודע לפגיעה במערכת הביטחון ולהיחלשות ההרתעה כבר מתחילת ההפיכה המשטרית (הוא הוזהר על כך), אך הוא בחר להתעלם ולהשליך את יהבו על בן סלמאן. היה לו חשוב יותר הפוליטיקה הקטנה מתוך מניעים אישיים צרים. ב-15 השנים מאז הבטיח למוטט את שלטון חמאס, הוא מוטט בהצלחה דווקא את מדינת ישראל. על הקלות המזעזעת שבה מחבלים חמושים פשוט וטיילו להנאתם, מי ברכב ומי ברגל, בבוקר החג, לתוך שטח ישראל, חדרו לקיבוצים, למושבים ולערים ועשו בהם כבשלהם; על השעות הארוכות שבהן התושבים נאלצו לגונן על עצמם מפני המחבלים, ללא סיוע מהצבא או מהמשטרה, שהיו הרחק משם. ישראל הושפלה והובסה היום. ארגון טרור שנחשב "קטן" חשף את ערוותה של המעצמה הצבאית האזורית בעלת יכולות המודיעין והסייבר מהמשוכללות בעולם. גם אם כל עזה תושמד (ואין בכך צורך), גם אם ראשיהם של מוחמד דף, חאלד משעל, יחיא סינוואר, סלאח אל־עארורי, איסמעיל הנייה וחבריהם יתגלגלו, זה לא יכפר על המחדל של הממשלה והעומד בראשה. הארץ הפעולה הצבאית שכללה השתלטות על בסיס צה"ל, חדירה ליישובים בשטח ישראל לצד שיגור אלפי רקטות - תפסה את ישראל בהפתעה מוחלטת ומסתמנת כמחדל שמעלה שאלות קשות:
כמו כן חלק מהשרים היו עסוקים בלקלל את הטייסים, הרופאים ואנשי המילואים, למשל:
נתניהו דאג לחזק את חמס על חשבון הרשות הפלסטינאית, כפי שאמר בזמנו: "מי שרוצה לסכל הקמת מדינה פלסטינית צריך לתמוך בחיזוק חמאס", לשם מניעת הסדר מדיני עם הרשות הפלסטינית. כדי לפגוע באבו מאזן, החמאס שודרג ממעמד של ארגון טרור לגוף שמנהלים איתו משא ומתן עקיף באמצעות מצרים; מעבירים לו כספים במזומן; ומדברים איתו על הגדלת היתרי העבודה לפועלים, כדי שאלה יכניסו משכורות וכסף לעזה, אוכל למשפחות ויהיו בעלי יכולת לרכוש מוצרים בסיסיים. אבל בפועל הם התעצמו מבחינה צבאית והתאמנו לקראת הפעולה של ה-7 באוקטובר. ביבי חשב שאם יעביר להם כספים, ויוסיף אישורי עבודה יהיה להם מה להפסיד ולכן הם ישבו בשקט (טעות חמורה בקונספציה), ביבי לא הבין שזו הייתה בעצם תרמית והטעייה של החמס ש"עבד" עליו כהוגן.
10-12-2023, 05:53 AM
מה באמת עומד מאחורי המתקפה על ישראל?
רבים מפנים אצבע מאשימה אל תוך העם ועל חוסר הלכידות שלנו בתקופה האחרונה, ויתכן שבאמת היה לזה תפקיד מסוים בחוסר המוכנות שלנו למתקפה של ארגון חמאס, אך זו לא הסיבה היחידה למתקפה עצמה. מה באמת עומד מאחוריה, איך המלחמה בין רוסיה לאוקראינה קשורה לכל הסיפור הזה ומה האינטרס של שלוחות מדינת האויב האיראנית לפרוץ במתקפה 50 שנה בדיוק אחרי מלחמת יום הכיפורים? את כל זה תגלו בסרטון הבא.
רוני: אין לי מקורות מודיעיניים אבל כל מי שרוצה יכול למצוא המון מידע על כך מאתרי אינטרנט ורשתות חברתיות
פורום פרש, צו"ב, NZIV, ועוד המון בטלגרם ובטוויטר כולל כאלו של אנשי מודיעין לשעבר. צבי: אף פעם לא האמנתי בקונספציה או במחדל מודיעיני ביום כיפור ובדיוק מסיבה זו אני לא מאמין שהייתה קונספציה או מחדל מודיעיני גם היום למדתי על יום כיפור לא מעט ואפילו קראתי מחקרים משום מה למרות שהיו לא מעט התרעות ותכניות פעולה ברוב המקרים הקצינים כשלו לפעמים היו אלו קצינים בדרגי ביניים שהכישלון שלהם גרר לכשל מערכתי כמו בחיל האוויר מטוסים היו מוכנים לביצוע משימה אחת על הקרקע ועמדו לעלות לאוויר ואז החליטו להחזיר אותם לדת"קים כדי לשנות חימוש למשימה אחרת משום מה רק חיל הים (לכל זרוע יש יחידת מודיעין משלה) החליט לרוץ למפקד חיל הים ודאג להוציא את הספינות לים כך מנע את הפיכת המלחמה לקשה שבעתיים ומנע מצור ימי על מדינת ישראל קונספציה מחדל מודיעיני ושטויות אחרות הן רק מילים מסובכות שנועדו להקטין ולהסיט את האשמה מכל האחראים ויש רבים כאלו "להצלחה אבות רבים אבל הכישלון יתום" לצערי יהיו רבים שינסו להסיט את הדיון על האחראים האמיתיים לטבח הנורא הזה יש רבים שאחראים לכך וזה כולל ולא רק גם את ראשי ממשלה בהווה ובעבר, גורמי בטחון בהווה ובעבר נוכלי תקשורת, חלאות עמותות, אנשי חינוך ועוד. ולאמר את האמת אני ממש לא אתפלא אם היה פה ניסיון מאורגן לבגידה שהתפוצצה לבוגדים ולכולנו בפרצוף. חלק מהמודוס אופרנדי של הפרוגרסיבים הוא שימוש באויב חיצוני כנגד יריב פוליטי פנימי וראינו את זה לא מעט בהיסטוריה כולל בהיסטוריה שלנו אני לא אפול מהרגליים אם כל זה היה מתוכנן על מנת לייצר שינוי פוליטי רק שהבוגדים לא חשבו שהחמאס יבצע טבח נוראי שכזה ככל שעובר הזמן מסתבר שהיו לא מעט התרעות מודיעיניות ולא מעט אזהרות כנגד ההתנהלות הביטחונית ולא רק במרחב עזה ובריק הוא לא היחיד שהתריע. נפוליאון אמר פעם "טיפש גרוע מבוגד" לצערי הוא שכח שיכולה להיות אופציה של בוגד טיפש שגורם נזק יותר משניהם ביחד וכבר ראינו זאת בכ"ג יורדי הסירה. נפוליאון כתב כבר "שכל ללא זיכרון משול למבצר ללא שומרים" בוא נתמודד עם הטענות אחת אחת:
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים כלל
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת (10-12-2023, 11:15 AM)jhony_bravo כתב: יש לך ספק בכלל שהעומד בראש הפירמידה צריך לקחת אחריות?ראינו את הודעתו של הרמטכ"ל הרצי הלוי, כמו גבר, לקח אחריות ובראש דבריו הוא אמר שצה"ל נכשל בתפקידו להגן על יישובי עוטף עזה, אלא שעכשיו זה לא הזמן להתמקד בכך אלא - בלנצח במלחמה.לסיכום: נתניהו אשם במחדל. אני מתפלא שהוא לא התפטר עד עכשיו. הממשלה ניסתה להכיל את החמס ולהגיע לסוג של הסדרה איתם וזאת הייתה קונספציה שגוייה. אני גם לא בטוח שיצליחו למוטט את חמס כפי שנתניהו מצהיר, כך הוא הצהיר גם ב-1929, האם זה קרה? - לא! הצבא הזהיר, ביבי התעלם מאזהרותיו. כבר לא נאשם, אלא - אשם!, אשם!, אשם! באסון הגדול ביותר בדברי ימי עם ישראל בעת החדשה! האחריות תרדוף את ביבי עד יומו האחרון!
מה עוד ניתן לאומר ועדיין לא אמרנו?
|
|