10-19-2020, 07:49 AM
כמה שעות ביממה יש לתוכי לך כדי לישון בתנאי שקט וחושך?
10-19-2020, 07:49 AM
כמה שעות ביממה יש לתוכי לך כדי לישון בתנאי שקט וחושך?
10-19-2020, 08:48 AM
10-19-2020, 10:09 AM
ראשית שעות השינה המוקדשות לתוכי אינן מספיקות.
ושנית, החשש שלך שהחברות שלו ייהרס, הוא חשש מוצדק, כי תוכים הם בעלי חיים שזקוקים ליחסי גומלין עם הלהקה שלהם, במקרה שלנו, כשהתוכי חי בשבי, המשפחה שלך מהווה את הלהקה שלו, והתוכי צריך להשתלב בה. תוכים ישגשגו בצורה הטובה ביותר כאשר הם מחוברתים (סוציאליזציה) ברמה גבוהה והחברות הוא חלק משגרת יומם.
מה אתה ממליץ לעשות במקרה שלי?
הוא רוב היום על העמוד רואה את המשפחה שלי ומידי פעם מדברים איתו ומלטפים אותו. עד שאני מגיע ומרים אותו ומשחק איתו. האם עדיף להכניס אותו לחדר החשוך שישן מוקדם או לסחוב אותו בשביל החיברות?
10-19-2020, 10:30 AM
אני מקווה שמידת החברות תישאר די טובה.
אני מציע שתחבב את התוכי על בני משפחה נוספים, כדי שגם הם יהנו ויקדישו לו תשומת לב. לשאלתך השנייה, הבריאות הפיזית של התוכי חשובה יותר והיא גם משפיעה על הבריאות הנפשית שלו. חשוב מאוד לאפשר לתוכי לישון לפחות 12 שעות ביממה ורצוי - יותר. אחרת התוכי יהיה עצבני ועייף במשך היום ואז, לא רק שהוא עלול לנשוך את הסובבים אותו, אלא גם לא אוכל מספיק (ברור שתוכי שישן ביום, לא אוכל בזמן השינה) ולאורך הזמן יחסרו לו מרכיבים תזונתיים שעלולים להשפיע עם בריאותו. לסיכום: עדיפות ראשונה - השינה והבריאות, ובעדיפות שניה - החברות. טיפ: בזמן שהתוכי נמצא מחוץ לכלוב, תציע לו צעצועים מסוגים שונים, וגם תשאיר את הכלוב פתוח כדי שיוכל להיכנס ולאכול.
10-19-2020, 10:34 AM
עיין גם במאמרים האלה:
כרגע זה ככה אצלי עד שאקנה כלוב גדול. הכלוב למטה בצד שמאל (הוא לא ממש קטן כמו שרואים בתמונה). בבוקר אני משאיר פתוח את הכלוב והתוכי לבד יוצא אחרי כמה דקות למעמד (הוא ממש אוהב אותו) את המעמד אני כל פעם משנה ומוסיף דברים. בלילה לוקח את הכלוב לחדר אחר שישן מה אתם חושבים?
10-19-2020, 10:57 AM
נראה בסדר.
תשתדל מידי פעם (בערך כל 3-4 ימים), להוסיף לו צעצוע. כדאי שיהיו לך מלאי צעצועים שיוחלפו באופן רוטיני. חשוב שהצעצועים יהיו מסוגים שונים:
שים לב: עליך להתאים את גודל הצעצוע לגודלו של התוכי שלך.
10-19-2020, 11:22 AM
עשיתי לו במעמד מתחת לענף הארוך מעיין נדנדה מחוטים . הוא לא ממש מתחבר אליה ומחפש דרכים לעלות למעלה....
יכול להיות בגלל שהוא עדיין חסר ביטחון ?
10-19-2020, 11:27 AM
התוכים (ובכללם כל הציפורים) אוהבים לשהות במקום הגבוה ביותר האפשרי להם, הן בגלל החשש להיטרף והן בגלל התצפית הרחבה יותר.
את צודק שיכול להיות שזה מצביע על חוסר ביטחון מסויים. |
|